• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zatvaranje zimske brazde

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Brane sa tri kraka su zakon za zatvorit površinske pukotine,brzo i učinkovito.
A može ih vuč i traktor od 30ks.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Brane sa 3 krila su dobre tebi za 2-3 rali, a ostalima koji imaju više ipak ne :)
Za mene sjetvospremač stroj broj 1, ove godine budem isprobal gredu, onda budemo vidjeli.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mene takav rad s tim priključkom ne zadovoljava, bilo 3, 4 ili 5 krila, badava kad ostaju tragovi iza i to mene ne zadovoljava, sjetvospremač barem napravi kak treba, netreba gledati na zahvat, ja gledam na krajnji rezultat.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
A gle, treba i zamjenit klinove na drljacama, upres topling da stisne i nema sanse da ostaje nesto. Ja cu ove god probat s teskom drljacom, to su jos veci klinovi pa ce biti super iako i ova s novima odradi odlicno. A hvata bar 4metra

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Ove god je izmrzlo odradit ce dobro. Al volio bi probat s ovom teskom, nece cupat kao sjetvospremac a ima valjke.

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Brane sa 3 krila su dobre tebi za 2-3 rali, a ostalima koji imaju više ipak ne :)
Za mene sjetvospremač stroj broj 1, ove godine budem isprobal gredu, onda budemo vidjeli.
Bit je polomit pukotine da vlaga ne izlazi,a ne pripremit za sjetvu.
Ako se preduboko ide opet se izvuće dio vlage van bezpotrebno.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
To kaj sam sa SS zatvoril je bilo suhooo na 5,6,7 cm kolko je islo u dubinu

Pa i mora biti suho, taj suhi sloj zatvara vlagu i ne dozvoljava isparavanje. Ispod njega dugo ostaje vlažno

borovicb

Član
Tu od
29 Velj 2012
Poruka
406
A u taj sloj se kukuruz sije....
kod šinje toga nema.

Posljednje uređivanje od moderatora:

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
A koliko ja znam kukuruz se sije na 5-7 cm, znači gornji sloj mora biti suh, sjemena posteljica tvrda i vlažna. Ako to nije idealno onda ne znam što je.

Posljednje uređivanje od moderatora:

stjepan

Član
Tu od
30 Lip 2009
Poruka
189
Danas išao u KutIjevo i na izlazu iz sela Sesvete čovijek zatvara brazdu sijetvospremačem, pravo ljepo ide. Kod mene se još ne može.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ovo sam slikal u ponedjeljak, svakim sunčanim danom pukotine bude sve veće, taman pred Uskrs budem morao zatvoriti ako ostane ovakvo vrijeme.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Zašto bi zasušilo, to je zimska brazda, promrzla, to se bude pripremalo samo tako :)

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Problem bude da ako se sad zatvori,poravna, mislim ko moze i uvjeti dozvoljavaju ,a poslje dodje kise onda povrsinski sloj bude beton:confused:
A kise ce bit to je sigurno i to vec za par dana:icon_hang:

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Zasto bi poslije bilo beton ako se sad zatvori?
I ja cu prije Uskrsa zatvotiti i od 5.-10. travnja ocekujem da bude sjetva..

Najnoviji postovi

Na vrh