• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zatvaranje zimske brazde

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Evo malo lose pripreme sirotinjskim sjetvospremacem.

dc7866614eb28cf29db40408efec6e90.jpg

da9275936e0300b81d9ffb8b056702a7.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A kaj fali tome?? Ko Bog :)

Ja sutra pripremam za zob, teram sa 565 sjetvospremača 2,5m, ide solidno :)

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Ako je tvoj sirotinjski, onda cu ja malo sacekat da poraste cijena zeljeza pa vozim svog na otpad :D:

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Evo zatvaranja kod mene sa obicnim branama od prije par godina..

Iduci tjedan idem u zatvaranje, nadam se da bude islo kao i na ovoj slici..

A evo i pripreme sa obicnom tanjuracom sa valjkom, nemam nikakve potrebe za rd..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ivan, od utorka vele kišu i skoro do subote, tak da zatvaranje treba odgoditi do iza Uskrsa.

Iza Uskrsa odmah jedan trag sjetvospremačem i pred sjetvu još jednom i to bude to.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Pa nema ime i ne ostaju mu buse vece od sake iza njega :icon_eyes:

Inace bi ovo vise bila priprema, posto je odma i gnojivo islo. Zato nisam teskom drljacom jer ipak ss bolje zatrpa gnojivo,

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
I 10cm je dovoljno za krumpir?

Tu je mekana zemlja pa se može. Plus što ovakav gazda ima možda ridger,pa prvo napravi bankove,i dobru sadilicu... Ni vani ne sade krumpir duboko,više puta se ogrne i naprave se visoki redovi.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ivan, od utorka vele kišu i skoro do subote, tak da zatvaranje treba odgoditi do iza Uskrsa.

Iza Uskrsa odmah jedan trag sjetvospremačem i pred sjetvu još jednom i to bude to.

Al evo, zadnjih dva dana przi sunce i oranja su skroz pobjelila, pa da se i zapre prije kise, mislim da ona nemre nikakvu stetu napraviti, a vlage valjda ima dosta u tlu..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Pa nema ime i ne ostaju mu buse vece od sake iza njega :icon_eyes:

Inace bi ovo vise bila priprema, posto je odma i gnojivo islo. Zato nisam teskom drljacom jer ipak ss bolje zatrpa gnojivo,
Bacio si gnojivo po brazdi i onda zatrpao?

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Markach, moglo bi se tak reci. Uzeli su taj SS kao demo stroj. Ali malo je pretezak, ja sam ga htel isprobati ali mislim da ga MF ne bu mogel nositi. Da su bar uzeli 4 m.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Al evo, zadnjih dva dana przi sunce i oranja su skroz pobjelila, pa da se i zapre prije kise, mislim da ona nemre nikakvu stetu napraviti, a vlage valjda ima dosta u tlu..

Bez obzira, ja budem ostavil, nek natapa oranje koliko god hoće, pogotovo ova kasnije orana, zatvori se to posle Uskrsa.

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Dobro Sanana kaze,najbolje poslje Uskrsa.
Iduci tjedan javljaju dosta kise,pa ako sad zatvoris a napada kise i to se sve spljeska nebude bas naj... pogotovo sto bi rekli "uvijek poslje kise dolazi sunce " temperature od 25 i dosta vjetra ko prosle godine, a i to je vrlo vjerovatno pa to onda sve zapece...
Ako je zemlja laksa za obradu to i nije neki problem,al ako je ko moja onda je to katastrofa.
Veci ratari/stocari poput Newhollanda koji obradjuju puno zemlje nemaju sta cekat jer poslje bude guzva, a imaju i dobru mehanizaciju da se to poslje i dobro uredi... a mi manji mozemo samo :mur:

Na vrh