• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zatvaranje zimske brazde

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Prema sadašnjim dugoročnim prognozama, teško da se bu moglo na njive. Početkom i krajem idućeg tjedna očekuje se ukupno blizu 50 litara po kvadratu. Barem kod mene.
Zbog relativno niskih temperatura, ni krumpir ne bu moći saditi prije 10 travnja, a lani sam posadil 18. ožujka. :icon_hang:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Polako, sve se bude obavilo.. Dugoročne prognoze su rijetko kad točne, jer su to više predvidjanja u odnosu na neke stare podatke..

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Dugoročne prognoze su zadnjih 3-4 godine koliko ja pratim bile prilično precizne, za šest mjeseci unaprijed.

Posljednje uređivanje od moderatora:

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Accuweather je sranje od prognoze, uglavnom slabo pogode. Ja pratim one koji stvaraju vrijeme, hihi. NOAA se pokazala dosta precizna u šestomjesečnim prognozama. Nije da uvijek pogode ali uglavnom. Više pogađaju temperaturu, no i za padaline uglavnom ispada slično prognozama.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Dobro si zaključil za Accuweather. Prvih tri jedna gotovo uvijek promaše. Pratil sam ove zime zadnja tri tjedna njihove prognoze i zapazil da u tom dijelu ne fulaju mnogo.
Norvežane koristim za prognoze do 10 dana. Nisu ni oni ne znam kaj, ali uglavnom zadovoljavaju.
Molim te stavi link za NOAA.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Evo danasnjeg zatvaranja zimske brazde i priprema za sjetvu krumpira u Međimurju. U akciji MF 7618 i Kvernerland TLG 5 metara.

Zemlja je dobro promrzla i lagano se priprema. Za sjetvu kukuruza u jednom prohodu idealna priprema. Sjetvospremač je težak 3,3 tone.

Prilozi

• DSC_0284 (Large).jpg
    DSC_0284 (Large).jpg
    80.5 KB · Pregleda: 225
  • DSC_0286 (Large).jpg
    DSC_0286 (Large).jpg
    81.1 KB · Pregleda: 243
  • DSC_0287 (Large).jpg
    DSC_0287 (Large).jpg
    81.7 KB · Pregleda: 236
  • DSC_0288 (Large).jpg
    DSC_0288 (Large).jpg
    81.5 KB · Pregleda: 256
  • DSC_0290 (Large).jpg
    DSC_0290 (Large).jpg
    80.3 KB · Pregleda: 209
  • DSC_0289 (Large).jpg
    DSC_0289 (Large).jpg
    80.7 KB · Pregleda: 221

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Bogme bi :(whew): . Robusni je fizicki i financijski, to si mogu samo međimurci priustiti :drink:

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
Kolika je radna brzina takvog stroja otprilike?

Poslano sa mog Nexus 4 koristeći Tapatalk

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Sa sjetvospremacem pripremaju sjetvu krumpira??? Koja brzina traktora? Izgleda mocno, a i vidi se ucinak. Vjerujem da je puno bolje nego s RD ili frezom, ta cuda u moju zemlju vise nece.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Ne znam koja mu je radna brzina. Ovaj ga je vukel sa 10 do 12 km/h sa 180 ks na 10 cm dubine. Bilo je dosta mokro. Vjerujem da bi bez problema mogel ici i brze.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Sa sjetvospremacem pripremaju sjetvu krumpira??? Koja brzina traktora? Izgleda mocno, a i vidi se ucinak. Vjerujem da je puno bolje nego s RD ili frezom, ta cuda u moju zemlju vise nece.

Rekel je da bude tu sadil krumpir. Bacil je gnojivo pa je odmah i zatvoril brazdu. E sad da li ce ici sa RD ili jos jednom sa SS, to ne znam.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Nije lose ako su uvjeti takvi da se mora raditi s RD, ali kod mene vise nece nikad. Napravi prasinu od zemlje, kad padne kisa, zabetonira se, pogotovo ako je u proljetnoj brazdi. A kasnije se itekako osjeti razlika u oranju dali je pripremano sa SS/tanjuracom/drljacom ili RD/frezom.
Kod mene ce mozda RD ako uzmem zemlju u brdima u arendu, a u ravnici nema sanse.

Najnoviji postovi

Na vrh