• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 4340

M

Miško 007

Guest
Da znam prije si ga mogo kupiti lako a sad on košta star ko nov.
A kupi nov i radis za traktor dok ga otplatis raspadne se.
Inače dobri su to strojevi bolji nego ovi novi ušminkani su mi bezveze..

Z

zetor4718

Guest
mislim da bi bilo bolje uzeti stroj sa jačim motorom i više ks, nikad neznaš kad ti može lupiti u glavu da se hočeš proširiti ili se nečim drugim početi baviti, a onda opet nemaš adekvatan stroj za taj posao, mislim na zetora te serije ako čovjek to već uzima. iako su oni svi istih gabarita i težine, osim 3340/3320, oni su nešta kraći i lakši,a i 4340 nema svaki karadan 540/1000 okr.. zašto se tebi ta linija ne sviđa?

kardan 540/1000 ovisi o tržištu ili o prvom gazdi koji je htio doplatit taj vrijedan dodatak,recimo ja na 6945 imam takav kardan.nije da mi se ta linija nesviđa ali nisam ni oduševljen.slažem se da su cijene visoke ali ja dosada nisam zažalio ni zbog jedne kune koje sam dao za zetora.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Kardan 540/1000 na Zetoru je promašaj:
Prvo, 1000 je prebrzo za tjerati priključke koji idu na 540, bolje bi bilo 540E (750)
Drugo, hidraulička pumpa ode brzo u vječna lovišta kad se koristi 1000rpm kardana na dulje staze (odnosno na punom gasu).

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
pozdrav svima ja sam novi na ovom forumu ja imam zetora 3340 i po meni to je super traktor ne troši puno a djelovi su jeftini ako ti što zatreba

Z

zetor4718

Guest
Kardan 540/1000 na Zetoru je promašaj:
Prvo, 1000 je prebrzo za tjerati priključke koji idu na 540, bolje bi bilo 540E (750)
Drugo, hidraulička pumpa ode brzo u vječna lovišta kad se koristi 1000rpm kardana na dulje staze (odnosno na punom gasu).

uz moj traktor znam za još dva tu kod mene što imaju takav tip kardana i evo hvala bogu ni na jednom ništa.ja osobno samo na vitlu koristim 540 okretaja,sve ostalo vrtim na "1000" odnosno više na ler gasu tako da se vrti nešto ispod 540.hidraulični cjepač vrtim na 800 okretaja na satu nešto malo više nego na ler gasu,cjepač trn vrtim na oko 1200 okretaja na satu,a otprilike tako možda i manje cirkular za rezanje drva.da nemam kardan sa 1000 okr. vrtio bi ga preko brzina kao na 4718 što isto zadovoljava.

Z

zetor4718

Guest
pozdrav svima ja sam novi na ovom forumu ja imam zetora 3340 i po meni to je super traktor ne troši puno a djelovi su jeftini ako ti što zatreba

pozdrav,ja bih te zamolio kad se uhodaš malo tu na forumu da nabaciš koju sliku zetora a i ostalog što imaš u dvorištu,odeš u temu "predstavite se" i malo napišeš nešto o sebi...

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
607
a gle miško, najžalosnije je to šta ti traktori sad koštaju jdnako onolko kolko su bili prije 15-ak godina novi u trgovini

slažem se, otac je negdje 94-95 razmišljao o kupnji traktora, ursus od 38ks je bio oko 14 000dem a zetor od 45ks (neznam koji model, vjerovatno 3320) oko 16 000dem, danas isti zetor dođe 7-8 000e

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
pa baš i nije tako mi smo 95. kupili zetora 3340 i koštao je 19-20 000dem a sad koliko je bio 3320 ne znam

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
i to mi je malo čudno da ursus slabiji 7 konja košta skoro jednako kao zetor. moj djed je 76 kupio ursusa i tad je to bio najeftiniji traktor koji se je mogao naći košta je oko 7 i pol tadašnjih nekih milijona dinara, imt 539 9 milijona , a zetor 3511 10 i pol milijona pa mi je nepojmljivo da ursus košta jednako kao zetor

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
pa baš i nije tako mi smo 95. kupili zetora 3340 i koštao je 19-20 000dem a sad koliko je bio 3320 ne znam

a danas košta više nego kad je bio novi :-D

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
a danas košta više nego kad je bio novi :-D

Pa to mu je u neku ruku prednost: kupiš ga, radiš s njim 10-ak i više godina i prodaš ga za iste novce. :rolleyess:

rankos

Član
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
38
pa sad vise kosta traktor od manje konja nego sa vise konja, to je totalno nelogicno!!!!!!! ;)

Z

zetor4718

Guest
pa sad vise kosta traktor od manje konja nego sa vise konja, to je totalno nelogicno!!!!!!! ;)

a svašta je nelogično,primjer 539 košta kao 577DV starija linija.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
Pa to mu je u neku ruku prednost: kupiš ga, radiš s njim 10-ak i više godina i prodaš ga za iste novce. :rolleyess:

je, je , ak imaš pare

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
a gle, još jedan nelogičniji primjer, imam mlazovku 4 t sa duplim stranicama, 96 uzeta nova u jurvalu bila je nešta oko 4000 dem. sad istu tu prikolicu da prodajem ne bi ju dao ispod 25000 kn... gdje je tu matematika sad?? ali opet, bio je drugačiji standard u to vrijeme, radilo se za crkavicu i opet si ju mogao teško priuštiti.

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
to je istina da se tada dolazilo teže do novca te se je prolivao znoj da nešto kupiš pa zato to sada poštuješ

Z

zetor4718

Guest
a gle, još jedan nelogičniji primjer, imam mlazovku 4 t sa duplim stranicama, 96 uzeta nova u jurvalu bila je nešta oko 4000 dem. sad istu tu prikolicu da prodajem ne bi ju dao ispod 25000 kn... gdje je tu matematika sad?? ali opet, bio je drugačiji standard u to vrijeme, radilo se za crkavicu i opet si ju mogao teško priuštiti.

to je istina da se tada dolazilo teže do novca te se je prolivao znoj da nešto kupiš pa zato to sada poštuješ

neznam kako je onda bilo u poljoprivredi ali znam da je onda moja obitelj imala triput više novca nego sad a bilo je i posla koji se donekle plaćao,a koliko znam danas ljudi rade za crkavicu ako uopće i rade.nekad je bilo teže priuštiti si neke stvari jer su se krediti djelili na kapaljke a danas se dijele šakom i kapom pa smo svi zaduženi.nikad nije bilo lako postići nešto a nikad neće ni biti,kako i kažete treba se proliti puno znoja.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
a svašta je nelogično,primjer 539 košta kao 577DV starija linija.

manji taktori ce ti uvijek biti skuplji od vecih to moras znat,danas ce imt 539 uzet svatko za manju obradu za vinograd, za vrt za sve a i jeftinije je za odrzavanje tih traktora samo vidi koja je razlika u cijeni guma izmedu ta dva traktora,ito je tako i sa zetorima manjih konjaza skuplji je 5211 nego 6211 ustvari tu su negdje !

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
na par mjesta sam pročitao nešta da je za 3320 plug od 12" prevelik i da ga teže vuće, a čuo sam i od ljudi u mom kraju.. ali onda mi nikak nije jasno, ako je 12" prevelik kako onda vuće od 3 brazde? nelogično, ima puno tih kratkih klipova na jubitu, kak ti onda idu??

Na vrh