Pozdrav svima,
Prošlo je godinu dana otkad sam nosio pumpu visokog pritiska kod bošiste, i ništa se nije promijenio u radu traktora.
Naime, traktor je Zetor 4911, na leru i malo većim obrtajima od 1000 dešava se da obrtaji počnu varirati, znači traktor sam dobije turu i vrati se na početne obrtaje. To se dešavalo i prije nego što sam nosio pumpu i dizne kod bošiste, ali nije bilo ovoliko izraženo, i primijetio sam da traktor puši plavi dim, bio on hladan ili zagrijan.
Kada sam skidao pumpu vidio sam da je neko brusio na zupčaniku od pumpe dodatni tzv. dupli zub. U prilogu ću postaviti sliku, ja mislim da je neko izbrusio taj dodatni zub da bi traktor imao ranije paljenje, ali pitam se zašto?
Takođe kada sipam ulje u dio pumpe u kojoj su elementi, na prelivnoj cjevčici na početku izlazi nafta umjesto ulja, AC pumpa je stavljena nova (Motorpal) prije oko dvije godine.
Bošista kaže da je sve dobro urađeno, ne znam od čega da počnem, mogu odnijeti i nekom drugom majstoru da pregleda, ali da li je moguće da je problem negdje u razvodu traktora, da je negdje problem pa da motor nije u "fazi", primijetio sam da je prva glava motora varena gore kada skinem poklopac ventila. Ne znam odakle da počnem da pokušam da ga osposobim da radi sve kako treba.