• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
Ako je tak kak veliš onda su se najvjerojatnije izmješale brziine.
Da bi to otklonil ili utvrdil nije potrebno skidati poklopac, dovoljno je utvrđivače izvaditi i pogledati u kojem su položaju vilice.

Pošto kod tebe nešto kljucka ja bi ipak skinul poklopac i pogledal zupce dali su svi na broju.
Naravno, najprije treba ispustiti ulje iz mjenjača da bi videl

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Ok. Hvala vam. Sad mi je malo lakše rastaviti cu pa pregledati.
Inace nisam brzo Šaltao posto sam provjeravao sta kucka. Jedino sam napravio grešku možda sto sam ga puštao napred na kvacilu a ubacenog u rikverc.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
Rastavi pa javi, ako zapneš pitaj bumo probali pomoči

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako kvrca možda pukao zubac na zupčaniku obično od druge brzine trkne se mjenjač dok motor radi i evo kvrckanja .

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
evo rastavio sam... sad molim boga da ne moram i na pola

je...u me ovi programi za slike pa neznam nabaciti jos slika.ovaj zadnji istekao. ima jos na drugoj strani jedan zub ostecen

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Em ti sreču znači oba a zupčanik od rikverca ili pod donji misliš na zupčanik od rikverca ?

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Nisam vise primjetio osim ta dva. Nisam vidio da je rikverc oštećen. Nisam ima puno vremena dA postavim slike onaj program za ubacivanje istekao. A na onom drugom nisam se snašao.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
evo rastavio sam... sad molim boga da ne moram i na pola
je...u me ovi programi za slike pa neznam nabaciti jos slika.ovaj zadnji istekao. ima jos na drugoj strani jedan zub ostecen
Ne da buš moral na pola nego buš moral na tri djela da bi zamjenil oštečene zupčanike.
Računaj 500-tinjak kuna komad i garant je oštečena osovina rikverca i igličasti na njoj i još kaj buš sve našel kad buš rastavil :(whew)::(whew):

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
A u pm.... Moželi on ovako ići. A kuckalo je, komadić zuba je upao izmedju druga dva zuba pa kad naleti na njega tu je kuckalo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
Baš sam ti to htel reči.
Poberi magnetom unutra komadiče zuba i tjeraj to dok ne otrgne dva zuba zaredom i kad bude izgledalo ovak.
Nema kaj puno više polomiti od onoga kaj je sad slomljeno, samo treba biti nježan, a najbolje izbjegavati brzine sa oštečenim zupčanicima.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ako se radi o Zetoru 5011 nemora se rastavljati na tri dijela...

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Aha ok. Da bar izdrži ovu sezonu pa onda cemo rastavljati kasnije. Nije mi jasno kako je uspila ispasti poluga mjenjača iz rikverca. To mi nije jasno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
A hoče on pomješati brzine, malo brže šaltanje i evo ti veselja.
Lijek je navarivanje bradavica na nosače vilica.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Ja sam razmišljao bil bilo koristi navariti na onu kocku na dnu poluge koja bira brzine. Imali kakva fotka gdje to treba navarit. Pa da pokušam. Jer mislim da je ovo miješanje brzina veoma imalo uticaj da su iskrnuti zubi

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Pa kad izvadis gornju .Tad se moze izvaditi i donja.Obe se vade prema nazad..Podavno sam to radio na 5011 pa se nesjecam detalja,al znam da moze ici tako.Imam i par slicica sa tog posla.
imgp0059.jpg

imgp0025.jpg

imgp0055.jpg

imgp0043.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
Tak se da, samo kaj je velika gužva za delati, nemože se baš dobro očistiti kučište getribe i treba Boga moliti da nije spojnička oštečena

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
JBG na ovim starijim rastavim ga nazad zbog volana.Ova cijev je fiksna pa neide ispod kabine.
Rastavim zadnji kraj pa ako treba mjenjac da se rastavi od motora isto nije problem povuci ga nazad.Uglavnom neskidam ni poklopac hidraulike,al u ovom slucaju se radila i hidraulika usput pa je skinut..

Najnoviji postovi

Na vrh