• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,528
Dobra ideja da produžiš osovinski razmak.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kod nas je pretežno brdovit teren. Pa kontam ako bih ga spustio za jedan vijak bio bi niži a zadnji tockovi bi išli malo nazad. Pod teretom prikolice manje bi se dizao. Inace sam ga proširio za jedan stepen.

Na koji način se može prosirit,i koliko je to u cm?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Kaj nebu to preveč da se zakrene za jednu rupu :icon_scratch:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kod nas je pretežno brdovit teren. Pa kontam ako bih ga spustio za jedan vijak bio bi niži a zadnji tockovi bi išli malo nazad. Pod teretom prikolice manje bi se dizao. Inace sam ga proširio za jedan stepen.

a da nabacis koji uteg na prednji kraj?

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
sto kaze kolega gogo,sto mu ne nabacis tegove,jesi probao s tim, a ne da se zezas s tim spustanjem ja to nebi preporucio...,nabaci mu 100kg kad vozis tu prikolicu pa probaj il zavari sebi na prednji kraj onaj kao nosac i stitnik koji mozes spustiti po potrebi,nabacis dvije vrece po 50kg i vozi,il nesto slicno,a ima i original tegova uzet... neznam sad tacno koliko mozes tegova nabacit na prednji kraj,jos bolje neka objasni neko ko je vec stavljao tegove i zna koliko kg itd...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,528
Kaj god vi mislili, čovjek ima dobru ideju. Ovo je bolje od prednjih utega. Jedino bu malo rasteretil zadnji kraj, pa bi utezi na zadnjim kotačima bitno poboljšali omjer opterećenja osovina i još dodatno snizili težište.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Na koji način se može prosirit,i koliko je to u cm?

Možda nisi razumio kontao sam na proširenje tockova to sam uradio, ne medjuosovinski raspon. A sa ovim zakretanjem bi postigao oko 5-10 cm taj raspon. I spustio traktor

Mene samo još zanima bili ulje moglo iscuriti vjerovatno ima semering. I jel samo osovina prolazi iz mjenjača, bili ista utjecalo zakretanjem tog djela

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Ništa nebude iscurjelo, izvadiš šarafe (nemaš brige nisu kalibrirani) i zakreneš kak ti paše.
ne zaboravi između trube i reduktora ubaciti sajlice prije sastavljanja :icon_wink:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Ako sam ja skužil ti ga ovdje misliš spuštati, uostalom drugdje mi nemožeš, ustvari možeš ali to zahtjeva hrpu pripasivanja.

Kad otpustiš šarafe od stare sajle izvadiš par komada licne (jedna žičica od sajle), narežeš dužine oko 5 cm i zaljepiš ju tovatnom mastu između trube i reduktora.
Mast služi da drži sajlu.
Poslije stezanja na tvrdo, sajla zagrize i služi da se reduktor nebi pomakival.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Da tu sam mislio pomjeriti. A sajlu uzmam novu posto ova stara vjerovatno je sva otišla od stezanja. I koliko sam skontao sjeku se manji komadi i redaju okolo prirubnice reduktora.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Tako je, nemoraš pretjerivati, pet, šest komadiča bude dovoljno

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Aha ok. I još nešto. Kad ja to rastavim osovina ostaje u mjenjaču, ili čak mogu rastaviti samo toliko da ubacim ponovno te sajlice 1-2 cm i ponovno pritegnuti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Taman tolko se bude odvojil da možeš ubaciti sajlice, nemoraš se bojati. Niti ti može kaj opasti na nogu, a niti može kaj ispasti van. Sve je na segerima i na osovinama i na taj način je nerastavljivo bez da poduzmeš još neke korake oko rastavljanja.
Nema da brigaš

Zetorr

Član
Tu od
2 Sij 2014
Poruka
97
Ja se nmg snac na forumu sori ako sam nesto napisao...

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,528
Ništa nebude iscurjelo, izvadiš šarafe (nemaš brige nisu kalibrirani) i zakreneš kak ti paše...
Zanimljivo...na 25-taku su bili kalibrirani.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
I valjda samo na njemu, poslije se neko dosjetil da je dovoljan ovaj sistem koji sam maloprije pojašnjaval, a sad više ni toga na novima nema i opet se rijetko kad kaj rascuka. Jedino ako se šarafi popuste, a to je rjetkost

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Novi Zetori imaju bočne reduktore od jednog komada . 2511/3511 je moral imati kalibrirane da ga jednoosovinka ne rasklima :icon_super:

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Pozz. Kako se steluju nozne kočnice na 5011. A ručna ako nastelujem da dobro koči kasnije se ugrije i počne smrditi. Ako malo popustim onda ne koči.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Nastelas rucnu tako da se ne grije.Tad ostatak lufta stelas na sajli ispod traktora..

Najnoviji postovi

Na vrh