• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kaj pomicanje na sluh dok traktor radi ne bi išlo?
,tak bi si ja napravil pa isprobal kak pali kak prima gas i kako se ponaša u opterećenju i naravno crni dim iz auspuha bi mi nekaj rekel?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Bi išlo, ako ti slon nije u uho prdnul.
Memi samo nije jasno kam se to paljenje zamaknulo ako niko ko nezna nije prčkal?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ja bi isto rekel da su tu druge stvari lose ili otišle nego da kut paljenja ne valja,ipak su to jako stari traktori sa bog zna koliko vur.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Ne vjerujem da cu to ja dirati. Izgleda komplicirano. Kad sam pričao s ovim majstorom kaže treba mu samo duža gedora i to kaže štela prema zvuku motora i relativno brzo to uradi. Posto je bio obećao doći nisam ulazio dalje u priču sta i kako. Al ovo kako je Muha napisao ja to ne diram.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Rekoh ja tebi, nije zto sam tak.Z
nam ja da bu on njega na uho, ali po pravilu to ide otprilike onak kak sam ti ja napisal.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Sta tu ima da se podesi samo gedorom. Jel to direkt na Pumpi. Zao mi je sto nisam ispitao sve to njega. Mislio sam da ce doći, al nije bilo do njeg. A nebi ni vas sad tušio

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Mora otpustiti tri matice M10 koje ju drže i zakrenuti pumpu, ali pošto je jedna od njih na nezgodnom mjestu, iza pumpe, treba mu gedora, zglob i dugački nastavak.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Aha to je to. Kaže on treba mu gedora dugačka. Jel se komplet pumpa Zakreće ili u njoj nešto. Ako bi ja mogao zabilježiti mjesto kako je stajala pumpa, i u krajnjem slučaju vratim kako je i bilo, ako bih sto zaje....

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Cijelu pumpu zakreces u jednu ili drugu stranu radi se o mm.
Cak mislim da tvoj ima crtice,zareze na bloku i pumpi.

Daj napisi koja je godina tvoj koliko sati jesi prvi vlasnik Jel radena generalka?

Prvo provjeri usis zraka one cijevi kaj idu od filtera i filter zraka i one mrežice unutra(vunu) filtere goriva možda se kaj postopalo pa zato je malo ljeniji.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Ja još ni na jednom Zetoru nisam videl da ima crtice na pumpi i na bloku.
Oficir, ti jesi?

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Ja sam ga kupio prije 5 mjeseci čovjek ga uvezao iz Slovenije 2003. Koliko znam mjenjač mu je radjen odnosno lamele a posto je čovjek održavao za sebe koji GOD je zupcanik bio okrnut mjenjao je. Motor nije diran sat mu ne mjeri radne sate stao na nešto oko 3500, inače nisam primjetio da troši ulje. Pali dobro i sad zimi samo cok i pali u sekundi. Doduše ima malo dima plavog. Juce sam očistio onaj filter goriva na pumpi i sad odma bolje radi. Još nisam sve pregledao. Inace sam ga platio 4100€ 81 godište. Bio je povoljan ovdje kod nas

Opet kažem prije tri dana naišao je slučajno jedan Rodjak iz njemačke s kolegom i ovaj je specijalizirao za zetor i Ursus. On ga obišao svega i kaže dobar je samo malo lijen. I on je i rekao da to malo treba dostelovat. Zaboravio sam još rec da je ovaj bivši vlasnik zamjenio dvije glave motora

Posljednje uređivanje od moderatora:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da ti ubiti neznas kaj je i kako radeno s njim.
Za početak mu zmenjaj ulje u motoru u filteru zraka,filtere goriva i skinut rezervar i dobro ga oprat jer pitanje kaj je u njemu.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Uzeo sam ga od poznatog čovjeka mislim poznajemo se. Dok je bio kod njega uobičajene poslove je radio za sebe. Znaci cisterna,kosa 165 cm, manja press za Rolo bale. Dvobrazni plugovi i mislim tanjuracu ima.
Odradit cu to pa vidjet ćemo. Inace on i ovako dobro ide jer kad je došao zakačio sam olt plugovee i 12 coli. I pokusao orati lednu. Nije bas bila tvrda zemlja spustim plugovee dosta duboko i vukao je trećom direkt. Ako pustim plugovee previše duboko zatusi ga. Druga nema problema.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ovisi o tvrdoći zemlje i brdu al ako si isao duboko vjerojatno mu je bilo prevec.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
uuu,imate srece! 5011, 12" plug i treca brza? kod mene je 10" plug i prva brza,ili cetvrta spora...

BorkyBj

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
107
gogo pa večina ljudi s zetorom oru trećom brzom ( prema brzini kretanja treća brza zetora 5011 je malko brža nego IMT prva), i ja orem sa svojim 5211 i IMT12" VK, s 3 brzom, a baš duboko kad ga zabrazdim onda idem drugom jer ga tušit počne. Moj je prema tractor data stranici 51KS, 90 godina je. a 5011 mislim da su 47KS...nije neka razlika, meni nije ni osjetna jer sam vozio oba modela različitih godina.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
to je do zemlje,jer kod mene nema sanse orati ista brze od prve direktne... a imam imta 539 i zetorova treca je dosta brza od imt-ove prve,a imt kod mene ore vecinom u trecoj sporoj...

BorkyBj

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
107
u tome se potpuno slažem, najviše i ovisi do zemlje, kod mene (između Bjelovara i Čazme) ima nekih parcela gdje na 30 dubine orem s 5211 trećom na 30-tak cm dubine bez problema a negdje dublje od 20cm nejde trećom.
A čudno mi je da kod tebe u N.S. Podravskom neide, pa bar su u podravini sipke i pjeskovite zemlje, jel ne?

Najnoviji postovi

Na vrh