• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ako ne misliš koristit prikolicu sa zračnim kočnicama ne treba ti boca i ta kazaljka a za napumpat gumu ti boca ne treba jer pumpa direkt iz kompresora.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Ako je isto ko na 5245 onda je taj indikator ovdje

Jedino se ne sječam čemu služi ovaj gumeni lajtung koji ide gore na sat :icon_scratch:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
To crijevo ide ispod volana na neki indikator na kojem su Žice.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
I ti si sad po ovoj ledenoj kiši i hladnoči išel van slikati :icon_pray::icon_pray::icon_pray:
Da si barem rekel, ja bi potražil ili u katalogu ili u slikama, negde ima.

Ali, tu dolazimo do zaključka da kod kolege možda postoji indikator koji je najvjerojatnije neispravan pa zato zakucava kazaljku :icon_scratch:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Kod mene zakucava kazaljku kad su žice spojene na indikator na boci a kompresor isključen. Kad uključim kompresor počne pokazivati pritisak u boci. Zato mi je jedna žica otpojena i kazaljka miruje ali ja nemam potrebe za zračnim kočnicama za sada pa nek stoji tak

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
To crijevo ide na ovaj indikator.Ako se dobro sjecam ima istu ulogu kao i ovaj na boci.Mislim da je ovo starija izvedba.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Isel sam det drva u centralno pa sam usput poslikal.
Meni je to crijevo već duže otpojeno pa me zanimalo kam vodi.:p:
Meni je kazaljku zakucaval kad je na boci bila otpojena Žica ili su bile krivo spojene.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Možda ima dva indikatora jer kod mene na 533 je bilo dvije kazaljke u satu i jedna mjeri pritisak u boci a druga pritisak pri kočenju. Samo na zetoru je jedan sat i jedna kazaljka. Pa ne vjerujem da pokaziva pri kočenju

K

kengur

Guest
ja isto imam '81 g......rikverc mi je jako spor, a na oglasniku sam vidio da su se dva prodavala sa brzim rikvercom, pa me zanimalo dal se to može ugraditi....

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
ja isto imam '81 g......rikverc mi je jako spor, a na oglasniku sam vidio da su se dva prodavala sa brzim rikvercom, pa me zanimalo dal se to može ugraditi....

Mislim da se nemože ugraditi, razlika je u cijelom mjenjaču, odnosno sve brzine su brže a ne samo rikverc.
Imam na 6945 spori mjenjač a na 7745 brzi, ovaj brzi je dobar samo u transportu, za sve ostalo je bolji spori.
Primjera radi: 69-ka sa sporim rikvercom, punu samoutovarnu prikolicu trave bez problema gura uz brdo dok kod 77-ice sa brzim rikvercom ili kliže lamela ili se traktor davi i nema snage. Onda moram prebaciti u spori a to mi je previše sporo.
U oranju kad se vraćam preko brazde brzim rikvercom traktor puno skače a ako prebacim u spori onda je previše spor.
Tako da mi je za većinu poslova bolja 69-ka sa sporim rikvercom nego ovaj sa brzim.

Po meni najbolje rješenje je mjenjač 10 + 10, tako imaš 10 brzina u rikverc i biraš koja ti u datom momentu najviše odgovara.

Ja normalno imam sporohodni i brzohodni rikverc. E sad jel ima još neki

Ima tzv. brzi i spori mjenjač pa je samim tim i rikverc brzi ili spori. Naravno i jedan i drugi mjenjač imaju brze i spore brzine samo što sve su one kod brzog mjenjača nešto brže.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
ne izgleda prelose,i cijena nije prevelika... trebalo bi ga otici pogledati,dobri su to traktori. ima 5 brzina na kardanu,i rikverc,ali samo kad stoji u mjestu. a dok se krece,moze imati pogon kardana preko kotaca.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
i ja imam hidraulicni cjepac i 5011,kardan vrti uljnu pumpu,i puno sam radio u cetvrtoj brzini kardana, potrosnja je mala a ucinak bogovski!

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Na zetoru 5011 za sto služe ona dva prekidača ispod ručne i ručnog kvačila. Neka zignalizacija ili sigurnost ili??? Posto sam posao malo instalaciju dotjerivati to nije skopcano, ili ako ima gdje na forumu neke šeme instalacije bilo sta za struju

BorkyBj

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
107
ako misliš na prekidače ispod ručki, služe tome da kad potegneš ručnu da se upali kontrolka koja ti svjetli da znaš da je ručna povučena. isto tak i za kvačilo kardana

Najnoviji postovi

Na vrh