• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
ako misliš na prekidače ispod ručki, služe tome da kad potegneš ručnu da se upali kontrolka koja ti svjetli da znaš da je ručna povučena. isto tak i za kvačilo kardana

Da da ti prekidači, a na koju signalnu lampu bi trebale biti skopcane.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kuplung na crvenu na kojoj piše max 5 min ručna na sat sa više kontrola srednja crvena .

BorkyBj

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
107
baš tako kak ti je rekao željko kž. kad daš kontakt (bar tak na 5211, moralo bi isto bit), svjetli u sredini kontrolka ulja, dolje malo ulijevo kontrolka akumulator naslikan, a desno od akumulatora je ručna kočnica, pa još u krug desno je radna lampa, pa rezervar kad je pri kraju gorivo, pa dugačka svjetla (isprike ako sam možda koju fulao, napamet govorim)
a za kardan je u gornjem redu, iznad sata temperature, kockasta kontrolka na kojoj piše max 5min.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Aha. Samo kod mene nema iznad pokazivača temperature ta lampica. Ima samo ona kocka plastična kao da se može ugraditi neka lampica. To max 5min sta znaci ?. Jel možda da max 5 minuta drži podignut ručni kuplung(kvacilo)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Tako je, sve kaj je preko moglo bi naštetiti potisnom ležaju.

BorkyBj

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
107
Power točno, kocka plastična je, i na njoj nacrtano nešto što mi liči na kardansko vratilo. jel nema unutra lampica, grlo za nju i stopice na koje se spoje žice? ako se nevaram, taj prekidač je na masi (po sjećanju iz slaganja govorim)

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Bio je prekidač i jučer sam ga skinuo puko je. I našao sam živu crvenu žicu. I žicu od ručne siva (masa) i još jedna bjela ne znam za sta je i plava a posto je onaj indikator zraka otkinut kontam da nije za to. A nema kod mene ova lampica ni grlo , samo kocka ova crna kao pored zmigavaca na sliki. Mogao bih ugraditi. Možda nije ni bila posto je stariji traktor

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Na desnoj strani jedna od one dvije crvene kockice ti je lampica za ručni kuplung.
A od ručne ti je desno od lampice akumulatora u okrugloj vurici.
Mislim da je bijela zica od indikatora na boci zraka.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Juce cjeli dan sam radio oko struje a da nisam primjetio i danas sam vidio tu lampicu samo nema ono staklo sto piše max 5 min. Grlo samo ostalo, al je ispod sata temperature. Kad sam ispitao žice to je to. Al prekidač je popucao. Ručnu sam riješio. Hvala svima

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Svaka pumpa se može štelati, ali doma ju možeš samo rasštelati.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Danas je kod mene navraćao jedan Rodjak sa svojim kolegom. Momak je specijalizirao za Ursus i zetor. I onako pregledao malo traktor pa kaže malo treba dostelovat pumpu on nije imao vremena bili su u žurbi a ja nisam bio kući inače bi ga zarobio

Posljednje uređivanje od moderatora:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Toj pumpi možeš jedino sam promjeni ulje,skinut dizne van (iz glave ne iz bos pumpe jer neki misle da su dizne na bos pumpi)i stavit nove uloške koje prije montaže otfuras kod majstora da ih postela na pravi tlak ,na mom 5211 je 185 bara i sam vratiš dizne.
Jedan uložak original za zetora je oko 95kn.

Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Mislim da je majstor mislil na zakretanje pumpe (ranije kasnije ubrizgavanje )

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Toj pumpi možeš jedino sam promjeni ulje skinut dizne van i stavit nove uloške koje prije montaže otfuras kod majstora da ih postela na pravi tlak ,na mom 5211 je 185 bara i sam vratiš dizne.
Jedan uložak original za zetora je oko 95kn.

Oficir, opet pišeš nerazumljivo, po ovome kako si napisao ispada sa se mjenjaju dizne na bošpumpi.... :(giggle):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
A to, palenje se uvjek na lampu štelalo, a ubrizgavanje na uvo

Oficir, uloške možeš i doma zamjeniti ako imaš s čim napumpati.
Nekad kad nije bilo aparature pri ruci smo kao aparat koristili Boš pumpu stroja kojeg smo radili, a tlak na oko štelali i išlo je bolje nego danas kad imamo strojarnicu cjelu na raspolaganju

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Ne znam nazvat cu ovog majstora pitati na sto je mislio nastelati. Pa ćemo vidjeti

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Željko je u pravu. Bio sam s majstorom u pitanju je zakretanja pumpe( prije ili kasnije ubrizgavanje) al me je opet zeznuo. Obećao je da ce naići da to malo dostela, to je kaže lako. Al je otišao nije navraćao kod mene.
Tko zna kako se to radi. Mogu li ja to malo Pokušat sredit. Ovaj kaže kao malo je lijen trebao bi biti žešći malo na gasu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,817
Ti znaš najbolje jel se ti to usudiš.

Otpustiš one tri matice koje drže Boš pumpu, skineš dize i lajtunge, na mjesto prve dize staviš komadič lajtunga koji na sebi ima čim tanje prozirno crijevo (najbolje da je staklena cjevčica ali toga sigurno nemaš), skineš poklopac kroz koji se štela kvačilo i vrtiš motor da nađeš oznake koje su zacrtane na zamajcu.
Kad se oznake poklope nafta u cjevčici se mora početi podizati,

Ustvari, najsigurnije bi bilo da vadiš ventil na Boš pumpi ali se bojim da buš onda trebal i usluge Bošiste.
Pričekaj ti radije majstora.

Najnoviji postovi

Na vrh