• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Noznu kad dobro ozracis postelas zazor na pedali na ona dva Šuplja vijka iznad papuča.
Ručnu stelas na onim sarafima ispod poda di ti je sic i ima dvije matice.
A fino na sajli kako je lisnik rekel.

To kaj se grije nije ručna nego ti je nožna vjerojatno prenapeta,pa ju popusti na pedalama.

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Na pedalama slabo drži skroz nisko. Tako da ne vjerujem da se tu grije. A ručnu sam par puta dotezao pa popustao jer se zagrije. Inace je nastelujem da zakoči na četvrtom zubu. I poslije se počne grijati. Ako je vise popustim ne koči. Neda se nikako. Bit ce skidati reduktore. Izgleda na desnom cilindru otkinuta ozraka.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
Na koju rupu se dimi?
Tam gde su poklopci pojasa ručne ili kroz onu gde je odzračnik?

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Ne znam. Otac je vozio ja bio na poslu. Kaže zadimile i on ih hladio kroz otvor za ručnu. Sutra cu vidjeti na koji se otvor dimilo.
Jel moguće da je nizak nivo ulja u mjenjaču pa kad ore niz stranu nece da digne plug.?

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Kod kocionog cilindra je sve bilo vrelo. Kad se pospe vodom sve vrije. Tud se i dimilo vise.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
Zaštekali cilindri, zahrđali bolcni, šteka razdjelnik ili pre našpanate koćnice na glavnim cilindrima

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Nožna ne hvata na vrhu. Znaci niže hvata. Jedino možda da nije to koroziralo ili blokiralo. Kako se to skida. Jel se samo reduktor odvrne od mjenjača i skine ili još sta
A moguće i taj razdjelnik da nije ok

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
Reduktor skineš sa kučišta diferencijala (oni šarafi naokolo ključ 22) i onda buš videl trombl na reduktoru, a kad ga skineš videl buš pakne. Sve skupa ide van, samo treba prije skidanja pojas ručne popustiti, kabinu podiči .....
Taman do ručka si gotov, ako ti je prvi put

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
Samo malo ju treba podiči.
Ovisi čija je kabina i koja je godina traktor

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Traktor 81 g. A prije dva dana sam naručivao bravu pa mi je ovaj rekao da je orasje kabina

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Kočnice sam nastelao vidjet cemo kako ce ići sad. Ali prije pola sata mi se pojavio još veći problem MJENJAC. Prvo se čulo nešto kucka kad ide, mislim da je u mjenjaču i sad ja stao u blagu stranu ugašen traktor ubacim u brzine pustim ga na kvacilo čuje se opet. Ubacim u rikverc pustim opet kucka. Izbacim iz rikverca on ostao i dalje u rikvercu. Sad ne mogu nikud maket. Ako ubacim u bilo koju brzinu samo stoji traktor.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
Možda je pukla vilica i opala u mjenjač.
Skini poklopac mjenjača pa pogledaj i moli Boga da nije

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Znaci da skidam i molim boga da ne bude to. Jel samo izvadim onaj lim iznutra izmedju volana i sica i skidam poklopac s mjenjača

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,816
Da, skidaš lim između nogu i onda vadiš poklopac.
Malo je tjesno ali da se.

Brine me to kaj se očito mjenjač da pomicati, ali traktor stoji.
Jel se čuje kaj da se melje unutra kad je u brzini i pustiš kvačilo, a on stoji na mjestu?

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Ništa se nije čulo. Ništa lomilo .I prije dva dana poce nešto kuckati znaci, konstantno kucka ravnomjerno kad je ubrzini nebitno koja brzina ono isto kucka. Ostao je u rikvercu a mogu ubaciti i u ostale brzine samo onda blokira. Ako ostavim u leer onda ide u rikverc

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Zmjesale su ti se brzine nista strasno otvori poklopac i poravnas klizace koji unutra klizu.
Sporije saltaj!

Najnoviji postovi

Na vrh