• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Nije potrebno komplicirati, to se rješava kroz poklopac iz kabine bez problema.

kordunaš

Član
Tu od
30 Ruj 2011
Poruka
95
pozdrav moji forumaši , treba mi shema instalacije struje za 5011 , ne rade mi obrtaji, temperatura , puno žica otkopčano , nemam puno vremena listat forum ,, hvala

dosuh

Novi član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
12
pozdrav.. imam problem na kocnicama...kada idem dalje malo cestom pregriju se i vise ide dima iz kabine nego na auspuh... a ovako skroz malo hvataju jedva stanem...rucnu sam bio jednom dotegao malo da moze normalno uhvatiti ali je se pregrijavala previse pa sam odpustio ... tako da ne znam sta cu.. ako ima gdje neki majstor za kocnice ili ako vi imate prijedlog kako ih dotegnuti ali da se ne pregrijavaju ???

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Nema tu dotezanja ni otpuštanja više, samo širom i napraviti kak se spada

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Oficir, to je u ovom slučaju nebitno jer ako si dobro pročital čovjekov post njemu kočnice ne koče, ustvari slabo vataju

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
I napumpaju se same u vožnji to miriše na indijske pumpe love nisko a hoču se napumpati (loša gumica na ulazu ma loše sve i odljev .:icon_hang:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da ak mu se same napinju,moze si dostelat da mu vise ne pregrijavaju,kod duze voznje,pa da mu ne dimi dok nepe sve raskapat.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Teško si može pomoči osim ispustiti ulje ali to je vatrogasno riješenje jer te indijske imaju loš povrat ulja u posudu probal sam sa gumicama ali ni je bilo dugog vijeka jedino kad sem stavil komplet sve od čeških za probu onda je bilo ok najbolje kupit nove pumpe(tkz glavne koč , cilindere ).

dosuh

Novi član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
12
znaci nema nista drugo nego mjenjati cilindre.. imal tu velike komplikacije i zna li neko dobrog majstora za to u okolici Jajca??...sve je isto kao sto ste naveli hvataju nisko i moram napumpati da bi uhvatile...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Cilindre i pakne, a usput i semeringe doboša .....
Nemam komplikacije samo treba reduktore skinuti

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,482
Dragi forumaši

Novi sam na forumu, nemam velikog iskustva sa ovakvim i sličnim stvarima.

Imam zetora 5011, i nedavno sam primjetio da na uljni odušak baca vodenu paru i kondezat u vidu vodenih kapi.
Kod lokalnog majstora smo poskidali glave ispitali sve, a jednu promjenili jer je bila neispravna.
poravnjali glave i stavili nove dihtunge, međutim opet se isto dešava.
Danas smo ponovo sve skinuli opet ispitali glave, povadili stubline, promjenili gumice na stublinama, stavili opet nove dihtunge glava. i opet ista stvar.
Izbcuje vodenu paru na uljni odušak i kapaju kapi kondezata.
Više ne znam šta da radim.

Imali bilo ko da može pomoći?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: Problem sa motorom Zetor 5011

Da li nestaje voda iz kilera?
da li ima vode u ulju?
Kako izgleda ulje ?
da li u komori izgaranja ima tragova sagorijevanja vode?
Ako je večina odgovroa NE , s traktorom je sve normalno

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,482

Da, gubi vodu iz kilera, ima tragova vode, tj na cepu gdje se sipa ulje pojavljuje se kao bijela emulzija. Tj smjesa vode i ulja. Što je takodje slucaj i u karteru.
a sto se tive prostora za sagorjevanje, neka nikakvih tragova od vode.
P.s.
danas smo stavili novo ulje, a ista stvar se ponavlja..
pozz

dado 1

Član
Tu od
10 Stu 2008
Poruka
185

jeste pregledali da nije ciknula koja stublina?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

da li zetor ima negdje da se hladi ulje vodom..pa tu dolazi do mejšanja?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

skini karter i lim iznad kartera možda pušta na dosjedu cilindera i bloka (donji čepovi u glavi su čitavi?) Nema Puknuti ili glave ili čepovi ili pikse ili dosjedi (puknut blok oko pikse donji dosjed )

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,482

Danas smo vadili sve stubline i provjeravali da li je puknuto nismo uspjeli vidjeti da je bilo sta puknuto. Stavili smo nove gumice na stubline, ali isti slucaj opet kondezat.
Zetori nemaju hladjenje ulja uz pomoc vode koliko ja znam..
Sutra po treci put otvaramo motor,
ponovo pregledamo sve, nadam se da nije da je napuko blok. Onda je belaj...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Prije nego ga rasturite u milion komada ispustite ulje, skinite karter i odite na gablec dok se ulje ocjedi.
nakon toga natočite vodu u hladnjak ispod stavite plastični podmetač i odite u lokalnu mehanu do kasno u noč. Kad se vratite nebudete ništa vidjeli, ali pogledajte sutra ujutro dali ima nakapane vode i dali fali iz hladnjaka.

Kad skupiš rezultate vrati se s njima na forum.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Moj glas ide za piksu, izgleda da je puknula.

Sent from my move 2 using Tapatalk 2

Najnoviji postovi

Na vrh