• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
postovanje evo krenuo sam u rastavljanjem, one sajlice o kojima ste govorili nema ih, s tim sto su dva sarafa kalibrirana i tesko sam ih izbio, podigao sam reduktor za jednu rupu, tako da je dosao ravan, traktor sam spustio za 8-10 cm. sad me zanima te sjalice posto ih nije bilo jel moguce da nisu ni postavljene, jer nisam vidio ostecenja na sarafima da je ikad odvratno. znaci imaju dva dobro kalibrirana sarafa.

slagao sam... imaju sajlice tesko sam ih vidio koliko su spresovane....

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
znali netko kako se skida blokada jel se moraju odvrnuti one matice M-8, na tanjirastom zubcaniku.... ili drugacije???

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
znali netko kako se skida blokada jel se moraju odvrnuti one matice M-8, na tanjirastom zubcaniku.... ili drugacije???

Imali netko da pomogne???
Moram Radit blokadu a nisam siguran kako je skinuti s difrencijala

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Bolje i nemoj ako neznas jel je jako komplano.A sta ti je sa blokadom?

Preskače, oni zubovi se izderali na blokadi na tom djelu sto je u kompletu difrencijala

{\rtf1\ansi\ansicpg1252
{\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 Verdana;}
{\colortbl;\red255\green255\blue255;\red0\green0\blue0;\red255\green255\blue255;}
\deftab720

\itap1\trowd \taflags0 \trgaph108\trleft-108 \trbrdrt\brdrnil \trbrdrl\brdrnil \trbrdrt\brdrnil \trbrdrr\brdrnil
\clvertalc \clshdrawnil \clwWidth11460\clftsWidth3 \clmart10 \clmarl10 \clmarb10 \clmarr10 \clbrdrt\brdrnil \clbrdrl\brdrnil \clbrdrb\brdrnil \clbrdrr\brdrnil \clpadl0 \clpadr0 \gaph\cellx8640
\pard\intbl\itap1\pardeftab720\partightenfactor0

\f0\fs22 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0
\outl0\strokewidth0 \strokec2 http://i.imgur.com/kjLTgu2.jpg\cell \lastrow\row}

Na ovom linku iznad možete vidjeti sliku.

Posljednje uređivanje:

mika75

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
274
Ja sam sada radio ubiti ne ja nego majstor i morao obadvije trube skidati a kaze da to drze zakovice a ne sarafi i jos jedna stvar to je skupo za popizdit da sam zna nebi uopce dao radit taj komad sa zubma i ukapcalica kostala je 2500 kuna tako samo da znas plus ruke

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Ja sam sve skinuo,samo jos to ostalo i to drže sarafi m8 imaju matice s plastičnim osiguracem.ne znam kad odvrnem imali sta unutra da pokvari se jer imaju oni lezajevi.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Ti zubi koji su se tebi poderali ne mogu se skinut i promijenit nego se kupuje kompletno kučište diferencijala a staroga se skida samo zupčanik i ono kaj je unutar kučišta ak valja...

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Našao sam taj dio polovno od zetora 4911, ne znam odgovarali na 5011 ako novo bude skupo ili ne mogne se naći. Jos mi nije jasno sta se vadi sve

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,481
Treba mi savjet'' prije par dana sam mljeo kukuruz traktorom na 1500 obrtaja onda sam vidio pod boš pumpom lokvu skontali smo da na preliv od boš pumpe 2-3 kapi nafte u minuti padaju, dal je šta opasno, ili trebam posjetit boška (bošistu).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Samo bošista može ublažiti njegpve boli, a ko bu tebi ... to neznam

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,481
Muha da te pitam kad bi nastavio raditi ovako izvjesno vrijeme dal bi se šta više moglo zakomplicirati?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Nemaš brige, samo mu mjenjaj ulje malo češće u pumpi i zaveži dole flašicu da ne zagađuješ okolinu, kad bude teklo onda buš popravljal jer buš moral.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
I da ti ublažim bolove par pumpi koje su rađene kod bošiste isto kapa nafta na iberlaf (i jedna moja) znaći pumpa ni je valjala a nakon popravka super radi ali ponekad kapne nafta dok prije kad je jedva palila i nije držala ler gas ni je kapalo i to kapa kad stoji u radu ne .:icon_scratch:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,481
Da ti nije rezervoar gore; pa slobodnim padom ide; kod mene je dole rezervoar pa nema logike kad neradi da nafta ide uzbrdo:

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Uradio sam blokadu, majstor navario tvrdom elektrodom masinski obradio i jos sam produžio zube blokade za 3 mm. Kočnice uradio, i traktor sam spustio na reduktorima za oko 10 cm.

Najnoviji postovi

Na vrh