• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

JordanX

Član
Tu od
15 Velj 2011
Poruka
149
Imam pitanje u vezi tog točenja ulja , ispuštanja ulja i kontrole.
Radi se o Zetoru 4320, koje ulje se tu ustvari koristi?
I da li sam točno označil :

ŽUTA STRELICA - kontrola ulja

ZELENA STRELICA - točenje ulja

CRVENA STRELICA - ispuštanje ulja

Ako nije baš jasna slika , stavim sutra drugu.

Prilozi

• unnamed 1.jpg
    unnamed 1.jpg
    22 KB · Pregleda: 266

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ne treba ti ništa od toga,ta pumpa se podmazuje uljem iz motora...

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Koliko ja znam,ne treba...
Ulje bi trebalo cirkulirati kroz pumpu i vračati se u karter...

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Malo se šarafalo po zekanu. Nisam sliko sve jer su mi ruke bile do lakta masne. Promjenjene gumice i karika ba klipu i oko 6-10 gumica na razvodniku. U cilindru samo tragovi hoda klipa bez brazdi. Vratili nazad pa strgali osigurac na ručici za kardan i hid. (neko stavio M5 šarafić kao osigurač) pa pol kabine raskopali. Evo par slikica, sutra nastavak radova...
e5cea4211de8aa944916e47672792e07.jpg
9bf425d49033f46c55179da63384e215.jpg
b036459a6a2fe0bed5052c8d9a2ef106.jpg
6911e6641a8946b1ca4e74e70f408b90.jpg
882cac687c9e322a0cbcdd988b10df53.jpg
f1d06d7f5cf3c22437947a5c22734c19.jpg

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,480
Tražim savjet.Možda je bilo na temi ,al nemam kad rovariti i tražiti.Imam problem, kad traktorom idem po asvaltu u 5 brzini, a asvalt je neravan(krpljen)već češće puta počinju mi prednji točkovi plesat lijevo-desno(volan je mehanički)moram usporit da ga umirim.Krajnice mi izgledaju solidno, ulja u glavi volana ,do čepa. E da mi ko kaže možel to se gdje dotegnuti, ili je ono najgore(glava volana)

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Moras prvo otkrit gdje pleše. Glavčine, piprečna spona(ako je ima), krajnici, glava volana, sam volan, trag prvih kotača(dali je paralelan)...

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,480
Moras prvo otkrit gdje pleše. Glavčine, piprečna spona(ako je ima), krajnici, glava volana, sam volan, trag prvih kotača(dali je paralelan)...

Tomo večeras sam prednji trap dizo na dizalicu, e sad kad vrtim i drmam dolazi mi zvuk da ima negdje lufta, al metal ko metal to prenosi i nemogu da ocijenim gdje je,,poprečnu sponu ima,volan mi djeluje da nema nekog lufta, pao mrak ato mi vani, jada bude kiše pa imadnem vremena.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Tomo večeras sam prednji trap dizo na dizalicu, e sad kad vrtim i drmam dolazi mi zvuk da ima negdje lufta, al metal ko metal to prenosi i nemogu da ocijenim gdje je,,poprečnu sponu ima,volan mi djeluje da nema nekog lufta, pao mrak ato mi vani, jada bude kiše pa imadnem vremena.

i kod mene je bio isti slučaj,i problem je bio u glavi volana,ali zamijenili smo i krajnike:(happy):

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Stavi nekog na sic i nek mrda volanom (nebu ga strgo) a ti 5-6 krugova oko traktora.
Negdje se bude pojavio luft, na svaki krajnik stavi ruku i osjetit češ udare (ako ih ima). Napamet niko nemože reč gdje je problem i kako ga riješit. Izmejri širnu između prvih kotača kod spone i s prve strane na sari gume, smje se razlikovat ali ne puno.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,480
Danas snimili problem.Iz izlaza od glave volana, na (sad neznam pravi naziv) na rame što pomjera gurajuću sponu, popustila matica, te je imala trećinu kruga praznog hoda.Sve ponovo pritegli ubacili osigurač i sad je ok.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Problemi oko kočnica, ljeva papuča samo propada bez otpora, a i kad "uhvati" opet propada samo polako i nekoči. Imamo plan mijenjat glavne kočione cilindre. Kakav je sex oko kabine ili mora ič dolje?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Treba vidjet jel gdje curi ulje!
U posudi ima ulja?
Kod mjenjanja cilindara preporučuju skidat limenu ploču ispred kabine.
Ja skidam kočione papuče i iz kabine sve napravim.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Ja tebe držim za čovjeka, a ti mene za ......
Naravno da ima ulja, ali se nivo ne mjenja, uvjek na gornjoj granici. Znači kabina se nemora skidat dolje? Ima kakav savjet za lakše skidanje da ne rastavim kolegi pol kabine ako nemoram?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da kabina nemora dole.
Ako češ mjenjat cilindre u kabini možeš na dva navedena načina...
Pedale van i cilindri su iza njih ili prednju ploču s prednje strane kabine dole pa možeš do cilindara.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Hidraulika radi. Ručica ispred onih gdje se podiže i spušta se okreče u prazno, nema nikakvog otpora. Nekad podigne normalno, nekada nikako, nekako samo u krajnjem položaju, kao npr. kod hidrauličnog razvodnika. Dolje nekada ide do kraja, nekada ne, nekada polako, nekada sporo. U čemu je problem? Polužje u poklopcu?

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Baci oko dolje na polužje s vanjske strane. Nama se izgleda izizala ili poluga ili osovina od kipe. Kako kažeš nema nikakvog otpora, a vidi se da kad pomaknem ručicu kipe da osovina što ide na polužje u poklopcu stoji.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Gledaj onu malu ručicu koja je skroz do sica dali nju možda pomakiva kad radiš ručicom hidraulika.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,480
Od neki dan mi neradi brojač radnih sati, a obrtomjer radi, sad me interesuje, dal je problem u onom hepeku (moram ovako jer neznam kako se zove) ispod vodene pumpe tj. kačen za bregastu, ili je u u satu, kako to da otkrijem?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Na njega ti idu tri žice, jedna od njih je masa (mislim da je srednja).
Trebalo bi izmjeriti dali ima kakve struje na ostale dvije. Ako ima onda je davač ispravan, a sat u banani.

Najnoviji postovi

Na vrh