• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Moze li zetor voziti prikolicu s jednom osovinom, na kuki poteznici zbog tereta

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
ako misliš na doljnju kuku može,jer je ona za to predviđena
ja imam jednoosovinku i uvijek je vuče bez problema
kod mene zbog brdovitog terena dvoosovinkunebi mogao ni vuć jer nema težine na kotačima

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Da na to mislim donji onaj komad se nasloni i tamo na sredini mjenjača se nabije na bolcn. Zato i pitam, jer nemam automacku kuku. Do sad sam koristio pufer. Sad sam radio kočnice blokadu pa sam traktor spustio na reduktorima. Pa sam i tu poteznicu postavio.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,481
Kod mene je isto ta kuka i vučem prikolicu bez problema, jedino kad je kačim znam se iznervirati pogotovu kad je prikolica pod teretom.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ima li i 5011 problema sa onim teškim paljenjem kada ne radi neko vrijeme? Može li se to kod njega riješiti sa onim nepovratnim ventilom? Gdje bi ga trebalo postaviti?

Znam da su neki Zetori imali taj problem i da se s njim riješi, a samo ne znam gdje treba ventil?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ne znam gdje treba, to i pitam.
Znam da je pisano po forumu da dok nisu neko vrijeme paljeni, da verglaju neko vrijeme i upale, a dok su topli dobro pale, a riješavali su to sa nepovratnim ventilom. Samo me zanima gdje treba taj nepovratni ventil staviti?

Jedan čovjek je nasljedio od oca 5011 pa ima isti taj problem, odmah sam se sjetio da je pisano.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ja na svojem 5011 u 7 godina nisam ni dirnuo ništa oko dovoda goriva... Ujutro,ili nakon dužeg stajanja daš ručni gas do kraja.i onaj čok na PVP,i to je to...

kresoklc

Član
Tu od
24 Ruj 2012
Poruka
90
Ja svog moram napumpat prije paljenja i pritisnut onaj gumb(jel to čok?) i onda ga recimo ne palim 5-6 sati i moram ga ponovno malo pripumpat da upali, vjerojatno negdje gubi pritisak?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Zamjeniti iber druk ventil i spustiti crijeva od povrata na dno rezervara. Po potrebi ugraditi nepovratni na dovod nafte.
Taj problem ima večina Zekana koji imaju tak dole.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,481
Nedavno sam otvarao motor,mijenjao jednu glavu, stavio nove dihtunge 1,5mm. Interesuje me nakon koliko RS bi trebao dotegnuti glave?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Nebi bilo loše provjeriti nakon 20-tak sati.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,481
Hvala Muha, pošto sada ništa se neradi a traktor mi dodje ko"Zekan" zajašim ga pa obilazim parcele,već sam odradio 15-ak sati još 5 pa pod K. ključ.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
E ljudovi trebam info. Naime kolega mjenjo 539 za 5011 (bio ferko tu u oglasu), i poskakuje mu hidraulika. Po uzorku na oko "slicno" velikom medi, i ima kabinu. Jel ima kake razlike ili samo onih 8 šarafa što drže poklopac, i kako ide kroz kabinu il se mora skinut dolje? Dali je normalno da nakon dužeg stajanja mora pumpat AC da upali?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Nije baš isto ko na medi ali slićno.
Ide poklopac van bez skidanja kabine.
Pumpanje na AC je kod večine normalno.

Tomo1987

Član