• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Unimerom, pazi na ventilator da nebu po prstima.
Odma se buš jo setil hihihi

Tu od
7 Svi 2013
Poruka
73
pozz jel mi netko moze reci što bi moglo bita da se ćuje da neki zupčanik lupka u getribi vise se cuje na gornjem dijelu kod poklopca getribe.?Znaci kad radi na leru cuje se kak lupka,a traktor je bil na slaganu kod majstora mjenjo je neki zupčanik unutra i polugu za šaltanje bila je puknuta..

dado0803

Član
Tu od
14 Pro 2013
Poruka
33
Pozdrav ljudi.

Pošto je tema o Zetoru 5011, imam nekoliko pitanja.

Šta kažete na ovaj traktor ovako po informacijama iz oglasa i slikama? Šta mislite o cijeni, stanju, itd?! Čovjek kaže da traktor ima oko 3800 radnih sati, on je drugi vlasnik, kaže da traktor odlično radi, da odlično pali na minusu, itd.. To su neke informacije koje sam saznao. Ak netko možda kojim slučajem osobno pozna taj traktor, slobodno nek nešto napiše. Ili ako netko zna solidan i provjeren takav traktor a da se prodaje, nek se slobodno javi, link ili broj telefona, svejedno. Hvala ljudi.

Link:
http://www.njuskalo.hr/traktori/zetor-5011-oglas-12448566

Posljednje uređivanje:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ako te zanima 5011,pogledaj si ovoga,to je bio moj,prodan prije godinu dana,ako ga ovaj nije rasturio,potpuno je ispravan... Samo u limariju sam uložio 6000kn,napravljeno je baš kako treba,struja je skoro sva nova,gume budu išle još godinama,hidraulik,volan i kočnice uređeni... Kupili smo ga u jako lošem stanju,komplet napravljena generalka,i repariran mjenjač i hidraulika su tad bili. Napravio je oko 7000 sati od tad,ali to mu nije ništa,ni ovaj s oglasa nema 3800,nego bar duplo.

http://www.njuskalo.hr/traktori/zetor-5011-oglas-13430975

Inače je 5011 manji potrošač od IMT-a 539,i okretniji je,jači,jača hidraulika,laganiji volan...
Samo je spor u rikverc.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,480
Pozdrav ljudi.

Pošto je tema o Zetoru 5011, imam nekoliko pitanja.

Šta kažete na ovaj traktor ovako po informacijama iz oglasa i slikama? Šta mislite o cijeni, stanju, itd?! Čovjek kaže da traktor ima oko 3800 radnih sati, on je drugi vlasnik, kaže da traktor odlično radi, da odlično pali na minusu, itd.. To su neke informacije koje sam saznao. Ak netko možda kojim slučajem osobno pozna taj traktor, slobodno nek nešto napiše. Ili ako netko zna solidan i provjeren takav traktor a da se prodaje, nek se slobodno javi, link ili broj telefona, svejedno. Hvala ljudi.

Link:
http://www.njuskalo.hr/traktori/zetor-5011-oglas-12448566

Dado, ja imam 5011, al odmah da ti kažem, ovaj traktor je našminkan za prodaju, znači, bez dobrog stručnjaka za probu neidi u kupovinu. Niko ko prodaje, ili uglavnom niko, neće reći mane, koje su nevidjene, pa ni radne sate.
Pusti što vlasnik kaže, stručnjak je bitan., vlasniku je bitno da proda za što bolje novce.

dado0803

Član
Tu od
14 Pro 2013
Poruka
33
Pozdrav.. Hvala vam na savjetima i prijedlozima. Ma vidim da je ušminkan...a i malo sam provjerio, nije traktor drugi vlasnik nego ima ih više, itd...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Zanima me koliko košta glava cilindra za zetora i koje je preporučljivo uzeti?
Zekan je prodimio na iberlauf i mijenjamo sve,pa sad ili će glave na obradu ili nove,pa se informiram zasada.
Hvala

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zakaj misliš da je glava kriva kaj je napucala ako nije bolje obradi staru ako se može , puhanje na iberlauf teško glava može biti kriva .

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Jel troši ulje,grije se? Jel izgubio snagu?
Samo dimljenje na iberlauf ne znači ništa,ako baš ne dimi više nego na auspuh...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Tast je raskopao motor i pukla je karika,sad,pošto mu je traktor potreban radi posla,a kad se već raskopao motor,da se napravi kak se spada,zato pitam,jer ako je malo skuplja nova glava od obrade,možda bolje nove glave uzeti.
Snage ima,ali ne na pretek,3m3 šljunka i mali brijeg i teško izveze u 4.
Ipak prije 32 god su samo promijene karike i do sada nikakvih problema,osim promjene pumpe hidraulike.
Nije se grijao više nego obično,jedino kad je hladnije jutro, teže je palio..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Jel ima puno gareži u glavi jesu li potonuli ventili jel ima lufta na pasicama klipa ? Ako je sve odgovor da mijenjaj sklopove uredi glave provjeri radilicu ako je dobra a obično je novi leteči i sastavi . Dize i pvp možeš i naknadno riješiti ako nisu dobre .

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ja nisam vidio ali tast prenosi da je taj klip kojem je pukla karika pun gareži,više nego druga 2.
Da li lufta ima i da li su potonuli ventili to ti neznam,sutra ćemo to provjeriti.
Znam da je rekao da mijenjamo sve sve osim glave,da će to ići na obradu samo,pa sam ja predložio da i glave nove metnemo kad ide sve novo,a htio sam se posavjetovati sa vama na forumu da dobijem konkretan odgovor.
A i nove glave znače brže sklapanje traktora,tj motora.
Traktor je 90% u transportu,a ostalo je u polju.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Novije glave su daleko lošije kvalitete od starih ako možeš bolje obradi stare . Novih ima dvije vrste kineske i mala privreda (koje zovu orginalne):icon_scratch:

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Hvala na odgovoru.Vidiš to su neke stvari koje je dobro znati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Jeftinije i kvalitetnije ti je stare glave popraviti.
"orginalna" glava ti je preko soma kuna, u ponudi su trenutno tri verzije, a ti znaj koja je ona prava.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Snage ima,ali ne na pretek,3m3 šljunka i mali brijeg i teško izveze u 4.

Kubik suhog šljunka ti ima oko 1200kg,ako 3 kubika u četvrtoj uopće izveze na brijeg,dobro je... Ipak je to samo tri cilindra,i niti 50ks...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Kod nas nema suhog šljunka,mokar dodje,a takav i ode.
Pod brijeg,mislio sam malo uzvišenje na cesti.osjeti odmah to uzvišenje.Znači moraš odmah u nižu ako želiš proći bez problema..Neznam kako da bolje objasnim.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ako če sve uredivat obavezno stavit nove uloške dizni i poštelat ih na 170bara i pvp na reglažu kak bi zagorci rekli.

Problemi s karikama i klipovima dolazi od nafte i pišanju dizni,pa dolazi do ispiranja cilindara i nakupljanja više gareži zbog neizgorene nafte...

Najnoviji postovi

Na vrh