• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Nasao sam utovarivac prednji, orginal zetor sa četiri hidraulicna klipa ima posebno komande. E sad dali se moze namontirati na zetor 5011

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Razumije li se tko u utovarivace? I posto ima 4 dvosmjerna klipa i komandu u kabini. Gdje se kopca dovod i odvod hidraulike na traktoru

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Pa trebalo bi otraga na izvode hidraulike ako imaš i izvod za povrat, a može se i kemijati odozdo pa bušiti povrat ....

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Jedan lijep primjerak :)
b7205720399e55421a9d3a3cdb5c9989.jpg

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Da, ima dva izlaza, na jedan prikolicu kopcam, drugi isto pumpa ulje al kad polugu kipe gurnem napred.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Nebi bilo jer je cilindar od kipe jednoradni sa jednim izlazom pa kad kipaš tjera ulje u cilindar,a kad spuštaš po istoj se cijevi ulje vraća:mur:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Jel trebaš istovremeno raditi sa kiperom prokolice i utovarivačem ? Kad bi radil sa utovarivačem prikolica nebi mogla držati kipu počela bi se spuštati kad bi kipal utovarivač nebi mogel raditi nebi se spuštal jer bi ga držal njegov blok ventil . Po meni bi to funkcioniralo jer netrebaš utovarivač kad kipaš prikolicu a ako baš treba staviti ventil na crijevo ili utičnicu za kipanje da ne spušta kad radi utovarivač .

power

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
114
Ne bi radio oboje istovremeno svakako, u biti kopcam na izlaz hidraulike od prikolice jedno crijevo, i ono bi bilo na polugi uključeno da gura ulje, a drugo na povrat hidraulike. Tako ulje kruži sistemom dok na komandi utovarivaca ne uradis neku operaciju.
Jel to taj princip rada???

stipe78

Novi član
Tu od
11 Velj 2016
Poruka
1
imam problema sa kućištem volana osovina koja ide iz kućišta ima lufta neznam dali ima pikse ili moram mjenjati poklopac kućišta

kresoklc

Član
Tu od
24 Ruj 2012
Poruka
90
Meni je curilo ulje na toj osovini, promijenio sam semering, ulje vise ne curi ali volan i dalje trese na vecoj brzini kad pogodim kakvu rupu na cesti. Imas u ovoj temi nesto o tome na ranijim postovima.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

puky

Član
Tu od
16 Svi 2013
Poruka
232
Pozdrav
Imam u planu kupit zetora 5011 pa me zanima nešto više o njemu
Kakav je u održavanju naspram imt 539 i kakva je potrošnja (pitam ovo jer imam 539 znam da nije za uaporedbu) traktor bi radio na mjestu sa kardanom preko brzina i dali je dovoljno jak za roto kosu 165?

Poslano sa mog GT-I8260 koristeći Tapatalk

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Traktor, ko traktor, sve zavisi na šta naletiš.
Ja imam 5011, i zadovoljan, mada nemam 539, pa nebi pravio usporedbu, kosačicu 165 vozi bez problema, doduše ja imam tegove naprijed.
A šta bi to on radio u mjestu?

puky

Član
Tu od
16 Svi 2013
Poruka
232
Imam banzek za piljenje drva i uslužno pilim
Kad pilim sa ferđom on radi na nekih 1000 -1200 obrtaja motora
Mislim da bi Zetor mogao u leru u nekoj brzini (ako dobro mislim)
Dali bi naprimjer u 4. na leru imao dovoljno snage jer ferđo osjeti kad gurnem drvo kroz pilu
I imam roto kosu 165 mali ferguson ju nosi ali htio bi kupit zetora jer ipak je on jači i udobniji od fergusona
Malo se bavim šumom uslužno kosim i pilim drva
Mislim da bi mi zetor bio pravi izbor

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ja sam imao i 5011 i 539,to su dva svijeta,Zetor je jači,okretniji,manji potrošač,udobniji je. Hidraulika je jača i pouzdanija,sporiji je u rikverc od 539,ali puno jači,za banzek ne brini,a s kosama nemam iskustva,ako ju 539 nosi,nosit će i Zetor.

puky

Član
Tu od
16 Svi 2013
Poruka
232
Hvala na odgovorima pomogli ste mi puno
Sad jos jedno pitanje
Zetor 5011 1982. godina,češka kabina,registriran do 06.16 gume zadnje nove prve oko 60% motor nigdje mastan pali na zub 3500 radnih sati cjena 35000 kuna
Dali je to ok cjena za taj traktor?

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Gogo ti je reko sve, a za kosačicu rotacionu 165, radi bez po muke, sad sve je stvar koji je teren, ja imam Fahr 22K ja zadovoljan, posebno potrošnjom, a za dijelove isto nikakav problem.

Na vrh