• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

puky

Član
Tu od
16 Svi 2013
Poruka
232
Mislim da je cijena dobra,ja sam svog prodao za 35 000,imao je nevaljanu Orašje kabinu,i polovične gume...
Ako je to ovaj,solidno izgleda,ali je i šume vidio...

http://www.njuskalo.hr/traktori/zetor-5011-ceskom-kabinom-oglas-17635364
Da to je taj zvao sam čovjeka rekao je da su zadnje nove a prednje oko 60% baš nije slikao da se vide slike ali ga je nahvaliooooo[emoji1]
3500 radnih sati i kaže da nije muljaža
I odma mi je spustio sa 37 na 35 tisuca cudno malo ali vidjet cemo

Poslano sa mog GT-I8260 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Gle,ja osobno kad tako starih traktora ne vjerujem satima,a nisu ni bitni. Može imati 9000 sati kod dobrog gazde i biti bolji nego neki sa 3000 kod lošeg gazde...
Gledaj da ručice od reduktora i kardana nemaju puno lufta,probaj uključiti i isključiti kardan,ne smije krčati, mjenjač se mora lijepo šaltati,kuplung ima jako mekan i precizan ako je sve ok,pumpa hidraulike ne smije zujati,pogledaj dal fali ulja u mjenjaču... Obrati pozornost na unutrašnjost kabine,luft volana,i tako to,nema puno mudrolije,jako dobri traktori su to...

puky

Član
Tu od
16 Svi 2013
Poruka
232
Hvala na savjetu imat cu to na umu kad cu ga gledat
Prije par danasam isao gledat jednog isto takvog sa ceskom kabinom bila je cjena 30 000 i nahvalio ga covjek ...promjenjene lamele filteri ulja i jos pumo toga kad tamo traktor nema lijeva vrata curi mu ulje kod kardana ispod špere nekakva daska jer se hoče sama uključit ručna se ne smije zatezat jer se neda otpuatit kvačilo za kardan ne radi pukla sajla kaže čovjek da se ukljucuje na malim obrtajima kardan i tako dalje primjetio sam da lijepo ulazi iz brzine u brzinu osim u 5. tamo malo zakrči lagan na volanu
Samo mi je jedna stvar ostala čudna rekao je čovjek da takav traktor ni jedan ne pali bez čoka čak mi u ljetu kad je vani 35° dali je to točno ili me je lagao samo da kupim?

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Lagao te, dekompresor treba samo zimi, kad su temperature ispod nule.. Druga stvar kardan, on se i pali na ler gasu, do 1000 o/min max jer će na punom gasu krcat kad se bude uključivao.. Bar ja imam tako složeno na svim svojim traktorima, kao i na 4 godini staroj proximi.

puky

Član
Tu od
16 Svi 2013
Poruka
232
Nisi me shvatio na traktoru ne radi drugi stepen kvačila (ona ručka kraj ručne) i čovjek me je mislio slagat pa je rekao da se pali na malim obrtajima samo treba jako stisnut ručicu malo krči i uključi se

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Shvatio sam ja tebe, imam 6245 i isto kvačilo kardana na toj rucici. I uvijek palim na nešto nižem gasu, malo zakrci ručica i tako i treba da prije uhvati :). Uglavnom sve se to lako postela na korpi, a ako ne, onda nova lamela gore..

Zetor93

Član
Tu od
28 Pro 2015
Poruka
141
Jesi ti siguran da on ima preko brzina kardan...
Ja imam 5011 S duplak je do dose ali nema preko kardana a to sto krci moze bit problem u sajli da nije dovoljno nastelano kvacilo

puky

Član
Tu od
16 Svi 2013
Poruka
232
Da 5011 ima preko brzina kardan ali ima samo 540 nema 540/1000 kao 5211

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Nisi me shvatio na traktoru ne radi drugi stepen kvačila (ona ručka kraj ručne) i čovjek me je mislio slagat pa je rekao da se pali na malim obrtajima samo treba jako stisnut ručicu malo krči i uključi se

Ama lago te, a u ostalom nađi mi prodavca, preko oglasa da kudi svoju robu,
ja si nogu odmah isčupam.

Zetor93

Član
Tu od
28 Pro 2015
Poruka
141
A ovo te za palenje nije lagao kod mene je isto tako na mom zetoru
Moras mu prvo napumpati gorivo i ima kao cok Dugme na njemu slovo "A" stisnes ga i pali ali prvo moras malo gasa dati na rucnom gasu naravno...

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Hvala na savjetu imat cu to na umu kad cu ga gledat
Prije par danasam isao gledat jednog isto takvog sa ceskom kabinom bila je cjena 30 000 i nahvalio ga covjek ...promjenjene lamele filteri ulja i jos pumo toga kad tamo traktor nema lijeva vrata curi mu ulje kod kardana ispod špere nekakva daska jer se hoče sama uključit ručna se ne smije zatezat jer se neda otpuatit kvačilo za kardan ne radi pukla sajla kaže čovjek da se ukljucuje na malim obrtajima kardan i tako dalje primjetio sam da lijepo ulazi iz brzine u brzinu osim u 5. tamo malo zakrči lagan na volanu
Samo mi je jedna stvar ostala čudna rekao je čovjek da takav traktor ni jedan ne pali bez čoka čak mi u ljetu kad je vani 35° dali je to točno ili me je lagao samo da kupim?

Hehe,tako sam se i ja koječega nagledao kad smo kupovali... Preko slika i telefona je jedno,u stvarnosti sasvim drugo...
Taj čok mu pritisneš kad ga npr. pališ ujutro,i poslije mu više cijeli dan ne treba,na starijim tipovima Zetora treba stalno pritiskat čok,pedesetki ne.
Kardan se mora paliti bez krčanja na bilo kojem gasu...

Jesi ti siguran da on ima preko brzina kardan...
Ja imam 5011 S duplak je do dose ali nema preko kardana a to sto krci moze bit problem u sajli da nije dovoljno nastelano kvacilo

Svaki Zetor ima kardan preko brzina... Za sajlu se slažem.

Zetor93

Član
Tu od
28 Pro 2015
Poruka
141
E jbg jerane ja ga imam 10 god i ne mogu preko brzina da mi radi kardan :)
U opste nema ni na semi mjenjaca da ima ... i samo ima 540 obrtaja

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Griješiš, kolega Zetorproksima je reko pravu stvar, čim ti moraš da drukaš gorivo onda negdje ti pušta gorivo, nepovratni ventili, ili dobije zrak na holenderima,
Uglavnom na ljeto netreba čok.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ja bi samo dodao za kardan da mora malo krčiti na većem gasu, imam skoro novog Zekana i dok je veći gas ručica malo krči dok ne ufazi..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
E jbg jerane ja ga imam 10 god i ne mogu preko brzina da mi radi kardan :)
U opste nema ni na semi mjenjaca da ima ... i samo ima 540 obrtaja

Jel znaš kako se inače uključuje kardan preko brzina?

Zetor93

Član
Tu od
28 Pro 2015
Poruka
141
Pa vrati mi gorivo u rezervar odmah :D
zbog toga moram i pumpati gorivo u jutru i onda citav dan ne treba i cok kad stisnem pali traktor 100X bolje i lakse...

Na vrh