• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Taj se naradil, zaista!

Da ne kumuju loši kardani tome?
Takva osovina je na mom Fercu iz '72., ali on nije radio puno s kardanom do zadnjih desetak godina...

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Ovu zimu bu još izdržal.
Na prolječe po novu osovinu.

Eee, Muhać,, tebe sam i čeko,, ustvari tvoje mišljenje,,,
ja sam to i mislio skidati sad preko zime,, treba mi tvoja pomoć....
Znam da mora ulje van,,,,
a dalje?????
Može i u P.P.:icon_thumright:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Da ne kumuju loši kardani tome?...
Uglavnom slično tome izgledaju kardani na traktorima koji dojdu iz Francuske. Sumnjam da su svi radili s lošim kardanima (iako bi isti mogli napraviti štetu, makar su mekši od kaljene osovine).

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Eee, Muhać,, tebe sam i čeko,, ustvari tvoje mišljenje,,,
ja sam to i mislio skidati sad preko zime,, treba mi tvoja pomoć....
Znam da mora ulje van,,,,
a dalje?????
Može i u P.P.:icon_thumright:
Dalje skidaš onaj poklopac kaj se vidi na slici i izvučeš kardansku van.
Sastaviš obrnutim putem.

Uglavnom slično tome izgledaju kardani na traktorima koji dojdu iz Francuske. Sumnjam da su svi radili s lošim kardanima (iako bi isti mogli napraviti štetu, makar su mekši od kaljene osovine).
Kardanske osovine nisu više ni površinski kaljene za ove vrste traktora.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nisam ni mislil na Zetore, IMT-e i slične.
Oni koje sam spominjal su MF, DF, Fendt, JD...i vjerujem da ipak imaju malo tvrđe kardanske osovine.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nadajmo se da imaju, barem prvu ugradnju, a dalje.....

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
ZJ zato večinom imaju štucne. Ulje ne moraš ispuštati ako jako visi napred i provjeri dali je kanal za ulje skopan do kraja.

Posljednje uređivanje:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
ZJ,,, ima tu nečega,,, i ovaj moj je 2008,, u aprilu stigo iz Francuske,,, tak da mu ja sad dođem prva ruka:(handshake):

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Opet ja,,,
nisam ovih pedeset konja,, diro lijepih prethodnih dana,, reko haj nek odmori,,,
bem mu sto sunaca,, danas mljeo kukuruz u klipu,, onda tritikal i zob,, puna kapa posla,, a kad sam završio polijepa lokva od ulja ispod mjenjača,, a i s gornje strane mjenjača zvono je skroz u ulju,,
znam da mora ovo gvožđe napola,,, al vidi vraga,, moj dobri prijatelj, vrhunski meštar je već u godinama i bolestan je,, i više je van, kod djece,,,
a imam rođaka koji se bavi malim autima,,, nema iskustva sa traktorima,, bil se ja smio sa njim to rasklopiti,, a da se pouzdam da mi se pomogne od strane forumskih meštera,, u tim rabotama:icon_pray:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Zetora svaki kovač mora znati popraviti.

Pregrubo je to za auto mehaničara, i ne vjerujem da će znati :icon_lol:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Auspuh mi strado,,, pojela ga korozija,, il, vrijeme,, tako da smo krenuli u izradu novoga,,,
P1010323.jpg

P1010326.jpg

znači sve rućni rad,, od onog što se imalo,, al kvaka je što su svi materijali duplo deblji,, cijevi i blinde su 2 mm., lonac je 3 mm,, i kad sam ga vagnuo nekih 8 kg,, i malo jače,, stari je bio duplo lakši,, sad me brine,, hoćel izduvna grana to držati bez problema ili da ga negdje sidrim..
P:S. molim ove super M. da mi nebrišu ovi post (pošto to u zadnje vrijeme rade),,,,

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
a šta mu fali,, svega ti,,, ???
ama auspuh me košto 0 novaca,,, kupio sam majstoru tri pive,, i sve tri sam popio,,,
pa džabnom konju se negleda u zube!!!:icon_rofl:

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
to su bile bešavne cijevi,, koje se ko eto našle,,, onak,,
sad dal to bude držala grana,, bumo vidjeli,, dans se mljelo nešto žitaric,, lijepo ga odjekuje:icon_e_wink:

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
to su bile bešavne cijevi,, koje se ko eto našle,,, onak,,
sad dal to bude držala grana,, bumo vidjeli,, dans se mljelo nešto žitaric,, lijepo ga odjekuje:icon_e_wink:

Još bi bio bolji da je od tubing cijevi.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Imam i ja na ursusu takav slican. Isto je cijevni luk na kraju, inace radim u firmi koja jedina radi takve lukove u hrvatskoj, a ujedno proizvodi i reducire pa moj lonac ima i reducire na oba kraja. Problem je sto kad s takvim auspuhom zapnes, moze i grana stradati.

Strmakc

Novi član
Tu od
13 Ožu 2018
Poruka
2
Pozdrav

Molim pomoć. Na mom 5011 se tokom voznje u rikverc cuje lupanje. Sto bi moglo biti i koji je lijek? Hvala

Najnoviji postovi

Na vrh