• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5011

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,627
Pogotovo stare, danas imaju u ponudi bakrene koje se nedaju popustiti.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,727
Bakar kad se zagrije (užari), bez obzira ostavimo ga da se ohladi ili ga bučnemo u vodu (zbog svojih prstiju :hahah: ) omekša jer mu toplina "uzburka" strukturu - raspored atoma.
Vremenom ili kovanjem ponovo mu se vrati tvrdoča!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,627
Znam, samo komentiram kak ima danas u ponudi pločica koje se ne daju popustiti.
Kao recimo ova crvena i ona u sredini. Vruču ju nisam probal, ali čim je pocrnela bila je tvrda.
Varaju na bakru ;)

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,994
Zato sa ali indijskom nemreš pogriješiti. Jeste da su za jednokratnu upotrebu ali dihtaju lakše nego bakrene.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,627
AL je definitivno zakon, samo kaj su skupe..... nije problem kad uzmeš par komada ali kad hočeš sve zamjeniti koštaju malo bogatstvo.
A uglavnom su jednokratne kak veliš.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,220
Danas komsija radi kočnice na Z5011, negdje oko podne zove da dodjem nemogu ubaciti poluosovinu kroz šperu. Dodjem vidim da je curilo ulje na doboš. Kažu druga strana nije. Mijenjali su semering, ja pogledam stari dobar bio. Na dobošu nema risa.po meni je nesto savijalo poluosovinu i doboš da bi pustio ulje. Sreća nisu vratili ni drugi lijevi reduktor. Kad na drugom se vidi karambol. Otisao ležaj diferencijala. Stoje valjci samo što se nije raspao. Da nisam pogledao ode sve u đavola.
Kad je odvrnuto i skinut deklo samo se razleti a kavez ovako stoji. 20260124_165831.jpg
Koji je ovo bog sačuvao da se ne raspadne i da sad prave kočnice. Na unutarnjem prstenu sva ivica koja drži valjke se raspala.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,627
Sutra, prekosutra, kad nabave lezaj i zamjene ga i uspiju poluosovinu nagurati na zupcanik špere i ako im dobos zapne u pojas ručne pošalješ ih na forum da im odam tajnu ugradnje ovih novih pojaseva jer kolko vidim sa slike moglo bi biti skidanja svetaca sa zida i na kraju odlomljenog komada obloge pojasa ručne.

Možda i uspiju, ali ako zapnu ja sam tu.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,220
Nisam ni pogledao kako su pojaseve postavili. Mene je inetresovalo zašto ide ulje na dobar semering. Takođe na toj desnoj strani i osovina točka je imala lufta, i tu je masan reduktor. To sam dotegao. Sutra ići i hidraulika gore, da se izvadi dif i opere od špene dijelovi prstena su dole i jedan valjak. Upitan je i zazor zubčanika na diferencijalu. To njemu nekoliko godina taji. Luft je odavno bio pa ćemo vidjeti.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
3,155
A i ja rastavio lijevu stranu kočnica na 4911
TReba sve novo pakne federi semerinzi ležaj dihtung pojas ručne cilindar,kočiona cijev
Desna složena na prolječe

Najnoviji postovi

Na vrh