) omekša jer mu toplina "uzburka" strukturu - raspored atoma.
Sve se to vratilo nazad, odradilo. Novi cilindri, pakne, razdelnik. Lijevi točak, dva tru druka ozraka i puna papuča. Desni točak priblem, ulje ide dolazi do cilindra, nema ga na ozraci. Ajd juče to ostavimo. Danas pogledam skinem ozraku uslikam rupu, sumljivo, gurnem zicu neide rupe nema, nije izbušen ozračni kanal. Da neskidamo ponovo, reduktor dugu burgiju, podignem blatobran, jedan stisne pedalu kad probušim da izbaci strugotinu. Neke zajebancije. Možda neko ko radi ovo češće zna , ja nebi niDanas komsija radi kočnice na Z5011, negdje oko podne zove da dodjem nemogu ubaciti poluosovinu kroz šperu. Dodjem vidim da je curilo ulje na doboš. Kažu druga strana nije. Mijenjali su semering, ja pogledam stari dobar bio. Na dobošu nema risa.po meni je nesto savijalo poluosovinu i doboš da bi pustio ulje. Sreća nisu vratili ni drugi lijevi reduktor. Kad na drugom se vidi karambol. Otisao ležaj diferencijala. Stoje valjci samo što se nije raspao. Da nisam pogledao ode sve u đavola.
Kad je odvrnuto i skinut deklo samo se razleti a kavez ovako stoji. View attachment 88203
Koji je ovo bog sačuvao da se ne raspadne i da sad prave kočnice. Na unutarnjem prstenu sva ivica koja drži valjke se raspala.
pomislio da pogledam dali su kanali dobro odrađeni. Al ajd uspjelo se doraditi na licu mjesta.