• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 5211

• Temu pokrenuo klima
  • Datum prvog posta

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Ja bih i karter skinuo jer zna i puknuta radilica imati slične simptome.

mika75

Član
Tu od
29 Sij 2012
Poruka
274
A co to je?

Muha sala mala ljudi svasta pisu i gliposti govore kakve ima veze dizne i bos pumpa sa lupanjem ako je rekao da se cuje da udara metel po metalu onda je nesta puklo barem ja tako mislim jel ovo sa diznama nema mi smisla.Mozda i ja grjesim ali bude se pokazalo sa vremenom budemo pratili daljnja događanja.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Neispravna dizna zna lupati kao da klip udara u glavu.Redom otpuštati lajtung dize i po zvuku nađeš na kojem cilindru ima problema.

BorkyBj

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
107
Zetor gume 14,9-28 obični mjenjač:
1SH:1,1
2SH:1,6
3SH:2,2
4SH:3,3
1BH:4,4
5SH:5
2BH:6,3
3BH:9,6
4BH:14
5BH:23,5

Ja bih na ovo dodao da imam zetora 5211, 1990 godina, ima običan mjenjač, 14.9 gume, i da ide 27,5 na sat na 2400rpm u petoj (maksimalni gas), provjerena brzina GPS navigacijom, a i autom kad se vozim iza (dok ga stari tera), isto, malo mu fali do 30 na sat na km/h. nemam snimak kao dokaz ali tak mi je na navigaciji pisalo.

Možda je njemu u papirima 23.5 zbog optimalnih okretaja motora (da nije na previsokom gasu jer sam se uvjerio da kad ga teram punim gasom, prije dođem na cilj ali i ode više goriva)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Ja bi samo dodal da su mi danas priuštili krug sa Zetorom 5211 koji ima amortizere na prednjem kraju i mogu vam reči da me jako podsječa na 2511.
Kao da su im samo zamjenili ona prva dva broja. 5 samo za po ravnom, slabašan motor za tu dugačku getribu :(

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zamjeni gume 14,9 sa 12,4 vidjet ćeš razliku ili dodaj jedan celinder :icon_scratch::icon_scratch:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
jedno je dok se vozis,a drugo dok radis. on je dosta lijen,i treba mu da se zatjera,ali kad krene... pa ja imam svojeg bogca 7 godina,i napravio sigurno 6000rs,naradio se ko crnac,i nikad ga nisam šparao,i nikad me nije iznevjerio. jedino ako ostane bez goriva...

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
Kvar je odklonjen... u drugom cilindru spucale su mi karike i sjebale su klip... a sve ostalo u mašini ko novo... to sam složil, promjenil auspuh jer je stari pogorel i traktor ide ko urica.... zašla mi je voda u komoru gore na klipu i onda je to lupalo ko sam vrag, rastuklo je kariku gore na klip itd... sutra idem orat... valjda bu išlo....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Dobro je, bitno da si rešil.
Jesi stavil novi taj sklop ili samo klip?

borna92v

Član
Tu od
23 Sij 2013
Poruka
648
Samo klip, stublina je dobro zgledala a nemam alata za nju izvadit... pa da nekaj ne zeznem metnul sam samo klip i karike... nije tak ni skupo sklop za jedan cilindar original zetor 390kn

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Malo ga ipak ostavi nek si karike sednu prije nego ideš orati.
Zato sam te i pital

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Vozi se samo ga nemoj opterecivat previse i za oko 30 RS mu promjeni ulje i operi filtere.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Sigurno je i cilindar malo dobil tak da nema potrebe da celi dan brunda.
Par vur nek se karike malo uhodaju i onda samo po gasu.
Nema računa to razrađivati jer dok se jedan upasiva ovi dva se deru. Tek toliko da ne strga nove karike

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Muhač zakaj bi strgal karike pa bar za zekena ima jeftinih alata za skinut ajnzec a i piksi dobro dođe da sa novim klipom ne troši ulje dok se pripašu karike .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kolega Lisnik kao i obično si u pravu za 80 kn koliko dođe cilindar ne isplati se zezeti .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Rekel je čovek da nema alata da ju zvadi pa mu nemojmo zamerati.
Kad se odluči složil bu alat i promjenil sve tri, ionak mjenjati samo jednu je bezveze

Najnoviji postovi

Na vrh