• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ZETOR 5245

• Temu pokrenuo tomi539
  • Datum prvog posta
Z

zetor4718

Guest
Evo da se i ja uključim u raspavu, Massey jest bolji ali samo u slučaju da kupuješ nov traktor. Kod polovnih, prednosti su ipak na Zetotorovoj strani. Zetor je jednostavan traktor, lak za održavanje i rezervni dijelovi nisu skupi. Osim toga, mislim da nema Zetora od 80-og godišta pa na ovamo da nema široku kabinu sa ravnim podom i grijanjem ili da nema kompresor. A vjerovatno i mnoga njegova starija godišta sve to imaju, što ipak nije slučaj sa Massey-om, Deutz-om ili IMT-om. Zbog svega toga Zetor je na cijeni, tražen i vrlo prodajit traktor, pogotovo ovdje kod nas u Bosni.:supz:

svi su imali široku kabinu,grijanje i kompresor.što se tiče Masseya on ima isto dobnu kabinu,a Deutz-a bi prije kupio nego Masseya iz razloga što je manji potrošač,djelovi su nešto jeftiniji,znam ih popravljati...

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,494
Deutz-a bi prije kupio nego Masseya iz razloga što je manji potrošač,djelovi su nešto jeftiniji,znam ih popravljati...

Ovdje su dijelovi za Deutz-a dosta skuplji nego za Zetora i teško je do njih jer nema zastupništva za Deutz, dok za Zetora ima "Agro Marić" generalni zastupnik i uvoznik za BiH. Imaju sve djelove i za sve tipove a cijene su dosta povoljnije u odnosu na ostale traktore Massey, Deutz i dr.:gitarist:

Z

zetor4718

Guest
Ovdje su dijelovi za Deutz-a dosta skuplji nego za Zetora i teško je do njih jer nema zastupništva za Deutz, dok za Zetora ima "Agro Marić" generalni zastupnik i uvoznik za BiH. Imaju sve djelove i za sve tipove a cijene su dosta povoljnije u odnosu na ostale traktore Massey, Deutz i dr.:gitarist:

krivo si me shvatio,mislio sam da su dijelovi od Deutza povoljniji nego za Masseya no nema veze za mene je svaki ŠVABO zakon od auta,kamiona i traktora.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,494
krivo si me shvatio,mislio sam da su dijelovi od Deutza povoljniji nego za Masseya no nema veze za mene je svaki ŠVABO zakon od auta,kamiona i traktora.

Ovdje su kako sam čuo, dijelovi za Deutz-a skuplji nego za Massey-a. Al bez obzira na to, slažem se s tobom da je Švabo zakon što se tiče traktora, priključnih strojeva, auta, kamiona i inače u svemu. :!::!:Samo što mi na žalost nismo u mogućnosti kupovati nove traktore nego stare po 20-30 godina, a tu su dostupnost i cijena rezervnih dijelova od velikog uticaja na izbor traktora. Zbog toga su ovdje Zetor i IMT daleko brojniji od Deutz-a ili Massey-a.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
mislim da se u prethodnoj raspravi mješaju kruške i jabuke odnosno Zetor i nekakvi IMT traktori pa za usporedbu jedan IMT 542 i Zetor 5245 ne mogu biti isti u cijeni ,niti u nekim poslovima.Ja imam navedeni traktor 15 god i nedam ga ni za 3 nekakva IMT,a 7745 da i ne pričam i smatram se ponosnim vlasnikom 2 ZETORA koja mi vrhunski služe i dijelovi su tzv.đabe tako da pozdravljam sve zetorovce i zajedno smo jači.:lol:

Z

zetor4718

Guest
mislim da se u prethodnoj raspravi mješaju kruške i jabuke odnosno Zetor i nekakvi IMT traktori pa za usporedbu jedan IMT 542 i Zetor 5245 ne mogu biti isti u cijeni ,niti u nekim poslovima.Ja imam navedeni traktor 15 god i nedam ga ni za 3 nekakva IMT,a 7745 da i ne pričam i smatram se ponosnim vlasnikom 2 ZETORA koja mi vrhunski služe i dijelovi su tzv.đabe tako da pozdravljam sve zetorovce i zajedno smo jači.:lol:

dobro misliš mješaju se dva različita pojma Zetor i IMT,vidim da jednako razmišljamo ni ja nedam Zetora za bilo koji IMT na svijetu.nije mi cilj omalovažavati IMT ali ga uspoređivati sa Zetorom je apsurdno,ukusi su različiti zato se o njima ne raspravlja.osobno do sada sam imao 2 Zetora nijedan me nije razočarao,radio sam sa dosta drugih modela Zetora i također su ispunili moja očekivanja.Pozdrav i tebi "vikica"!!!!

M

Mrcina

Guest

Ja nisam za imt 542 to je promašen traktor al Zetor je preskup i te novce ne vrijedi da ima cijenu ko IMT onda bi bio na mojoj listi a isti ***** je...
I dijelovi su skupi jedan auspuh je 600 kn a za imt 150 pa ti vidi sto je bolje ..
A za jednog zetora kupiš dva IMT a napraviti ce više nego jedan zetor...

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,494
Ako se ovo odnosi na moj post, moram reći da ja uopšte nisam poredio Zetor i IMT nego sam rekao da su ovdje mnogo više zastupljeni nego recimo Massey, Deutz ili neki drugi. Ja takođe imam Zetora 6945 i sad tražim da kupim još jedan traktor i opet će to biti Zetor.:lol: Odličan traktor i što je najbitnije ima rezervnih djelova i nisu skupi.:lol:

alenvw

Član
Tu od
6 Pro 2009
Poruka
422
Ja nisam za imt 542 to je promašen traktor al Zetor je preskup i te novce ne vrijedi da ima cijenu ko IMT onda bi bio na mojoj listi a isti ***** je...
I dijelovi su skupi jedan auspuh je 600 kn a za imt 150 pa ti vidi sto je bolje ..
A za jednog zetora kupiš dva IMT a napraviti ce više nego jedan zetor...

zetor vrijedi svaku kunu koju je skuplji od 542 znam iz osobnog iskustva zetora imam tri dana ali to je jako velika razlika a i djelovi zetora su povoljniji kolko čujem

i još ovo svoj 542 sam prodao za 35000kn a za zetora 6011 dao 39000kn pa mislim da to nije neka razlika u cjeni naspram konja a i udobnosti i same vožnje

M

Mrcina

Guest
zetor vrijedi svaku kunu koju je skuplji od 542 znam iz osobnog iskustva zetora imam tri dana ali to je jako velika razlika a i djelovi zetora su povoljniji kolko čujem

i još ovo svoj 542 sam prodao za 35000kn a za zetora 6011 dao 39000kn pa mislim da to nije neka razlika u cjeni naspram konja a i udobnosti i same vožnje

Nemožu biti ista cijena dijelova jer nisu isao sam kupiti auspuh za jebenog Zetora i auspuh i grana dođe 900 kuna kao da je ferari .
Poluosovina mi je pukla bila za nju sam dao 2500 kn .
IMT ima duplo jeftinije dijelove što se tiče održavanja ..
Jeftin a ko ne održava na vrijeme sve mu je skupo npr. kočnice i tako te stvari.
A na udobnost ne gledam kod traktora bitna je snaga da hoću udobnost kupio bi si auto za njivu. :D

Z

zetor4718

Guest
Nemožu biti ista cijena dijelova jer nisu isao sam kupiti auspuh za jebenog Zetora i auspuh i grana dođe 900 kuna kao da je ferari .
Poluosovina mi je pukla bila za nju sam dao 2500 kn .
IMT ima duplo jeftinije dijelove što se tiče održavanja ..
Jeftin a ko ne održava na vrijeme sve mu je skupo npr. kočnice i tako te stvari.
A na udobnost ne gledam kod traktora bitna je snaga da hoću udobnost kupio bi si auto za njivu. :D

daj me nemoj stalno ubjeđivati i glupe argumente davati kao što je auto za njivu.stalno navodiš da za jednog zetora kupiš dva imt-a koji naprave više od zetora,pa jel češ na oba dva sjediti istovremeno???a što se tiče dijelova znam 100% da je zetor jeftiniji barem tu u HR jer sam radio u servisu za traktore i puno smo radili generalke na IMT.možeš ti održavati traktor koliko hočeš kočnice će se potrošiti na svakome,tako će puknuti i poluosovina.i udobnost je bitna poslje dva jutra oranja sa imt-om dođem strgan kao da sam radio sa konjima i još gore!

M

Mrcina

Guest
daj me nemoj stalno ubjeđivati i glupe argumente davati kao što je auto za njivu.stalno navodiš da za jednog zetora kupiš dva imt-a koji naprave više od zetora,pa jel češ na oba dva sjediti istovremeno???a što se tiče dijelova znam 100% da je zetor jeftiniji barem tu u HR jer sam radio u servisu za traktore i puno smo radili generalke na IMT.možeš ti održavati traktor koliko hočeš kočnice će se potrošiti na svakome,tako će puknuti i poluosovina.i udobnost je bitna poslje dva jutra oranja sa imt-om dođem strgan kao da sam radio sa konjima i još gore!

Onda sio slab čovek kad te strga dva oranja ... 8)
Nije jeftiniji kad zetora cijene ko boga a ne vrijedi to su krivi ljudi koji su malo presentimentalni......
Ne radim sam uvjek se nađe vozač a bolje dva nego jedan...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,551
Gde si kupoval taj auspuh? U Modeni?

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
malo je ovaj lik naporan i sad traži dlaku u jajetu pa mislim da svak vozi ono kaj ima.Što se tiče dijelova daleko su jeftiniji od nekih drugih traktora istina sto se dere i podere se.Novi traktori su puni elektronike i ja bas nisam za to i zato neka nas služe nasi traktori ma kakvi god bili jer najbolji su oni koji idu i rade a ne da stoje i čekaju servisera.
Pozdrav svim poljoprivrednicima ma gdje god bili

Z

zetor4718

Guest
Gde si kupoval taj auspuh? U Modeni?

hahahahahahaha :lol::lol::lol::lol::lol::lol:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

malo je ovaj lik naporan i sad traži dlaku u jajetu pa mislim da svak vozi ono kaj ima.Što se tiče dijelova daleko su jeftiniji od nekih drugih traktora istina sto se dere i podere se.Novi traktori su puni elektronike i ja bas nisam za to i zato neka nas služe nasi traktori ma kakvi god bili jer najbolji su oni koji idu i rade a ne da stoje i čekaju servisera.

jako je naporan,ali nije ni prvi ni zadnji takav što je došao na forum.

M

Mrcina

Guest

Pa to stoji al Zetor je precjenit i ne vrijedi te novce da mu je cijena duplo manja onda bi to nekako išlo...

basic

Član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
354
Pa to stoji al Zetor je precjenit i ne vrijedi te novce da mu je cijena duplo manja onda bi to nekako išlo...

da mu je duplo manja cijena :x:x

bolje je da sutis, pametnije je bgmi, samo se izvaljujes bezveze..:butthead::butthead:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Traktor je svaki dobar.Ovisno od namjene i cijene.Svako bi zelio nesto bolje al novci govore.Znaci onaj traktor koji posjedujes je uvijek najbolji.

alenvw

Član
Tu od
6 Pro 2009
Poruka
422

ljudi neznam dal se sjećate našeg Nevena da se nije prerušio pod nikom mrcina

Na vrh