Zakaj ne, pa ima ta kabina i desna vrata. Barem oni koje sam ja videl su imali.A kaj riskiraš, kad ionak nemreš taj traktor upaliti ak ne uđeš u kabinu.
Ak ga pališ direktno na anlaseru ("šarafcigerom"), ionak taj šalter nikaj ne znači.
Kod mene je pola traktora prebrikano pa ni ne znam da ima taj sistem... Zar svatko tko uđe u traktor prvo ne provjeri dali je traktor izbačen iz brzine, a još k tome nekako prirodno dođe stiskanje kvačila, barem meni...
Pa pritiščem i ja, siguran sam da 90 posto ljudi pritišče. Samo mi se puno puta neda ulaziti u kabinu ili penjati na traktor da bi ga upalil pa to radim odozdo, s zemlje. A noga je pod kotačem i dovoljan je jedan krug anlasera da me uhvati....Refleksno pritiscem kvacilo dok palim bilo koji stroj.
Ja nemrem vjerovati da si ti ovo napisal.Svaki sigurnosni sustav ima smisla...dok radi. Kad počne stvarati probleme, treba ga popraviti (prebrikati)
A kakve veze ima taj tvoj prekidač s ovim Zetorovim prekidačem? To je očito bilo nekaj nedovršeno. Na Zeksu je zaštičen od vremenskih utjecaja i onaj ko ga nema je nemaran.Kroz taj šalter je prolazila startna struja anasera (poslije brave), pa su spojevi morali dobri jer je i sam startni vod bil dulji za 2 metra. Kad je bil akumulator slab, anlaser je samo "škljocal" Sam šalter nije delal probleme sve dok u njega nije zašlo blato (bil je ugrađen ispod lijevog poda).
Glavni je problem bil kaj se savijal nosač pa je hod bil sve duži. Da nije, razbil bi šalter...