Mislim da to nema nikakve veze kad traktor iz 94 godine od opreme ima radio grijanje kvacilo kardana i rucnu kocnicu 🤣
Prijasnji traktor zetor 6711 je radio sve na gospodarstvu, tako da i ovaj sve to moze radit bez brige, a ja pitam cisto da znam jer se nisam s tim susreo kad je ovaj stari iz 77 godine 🤣
To da je pitanje o nekakvom novijem stroju ili nesto onda uredu, ovdje je bitno da je motor i mehanika dobra a dodatnu opremu uvijek mozes instalirat,
Imam jos jedno pitanje imam nekakvu bjelu tipku nesto kao gumb za paljenje pokraj prekidaca za zmigavaca a ne znam za sta sluzi, jel ima netko jos to?
Taj kardan od tisuču ima svrhu ko i puzajuče na tvom Štoretu.Nikak. Imaj stalno na 540 jer su ti priključci predviđeni za to.
Ak je manja roto kosa, možeš ručicu prebaciti na 1000 i kositi s do 1400 o/min motora.
Kad završiš, prebaci opet na 540 da ne uništavaš pumpu hidraulike, ako je u getribi. Ako je montirana na motoru, onda nije važno.
I prebacuje tu ručicu bar 2...3 puta godišnje, da ne zahrđa.
Ti inžinjeri su očito dokučili prije vas da je to glupost pa nisu to ni razvijali dok su ljudi kupovali dodatnu opremu koju nisu znali ni uključiti samo da bi selo pričalo..... i da je iz uvoza jer onda je to kak treba biti.Ima i Torpedo 75 540/1000.
Vrli inženjeri iz druge tvornice dvije brzine kardana ionak nisu mogli dokučiti.
Čekaj malo, ako sam ja dobro skontal on tek slike gleda. Gde je on još od odabira a tek onda dolaze na red gumbiči i ručkice.Na koji nacin ti palis taj traktor ak neznas cemu to bjelo dugme sluzi?
Zasto?Na koji nacin ti palis taj traktor ak neznas cemu to bjelo dugme sluzi?
Vec je on parkiran u garazu, samo ako imam nejasnocu bolje da pitam sta ne?Čekaj malo, ako sam ja dobro skontal on tek slike gleda. Gde je on još od odabira a tek onda dolaze na red gumbiči i ručkice.
Ma ne diraj to, očeju te zaj,,,, to ti je katapult 🤣👍.a kakav je to gumb?
Je, je kak i tri brzine...koliko je samo bilo pitanja na Forumu o reduktoru kardana.Taj kardan od tisuču ima svrhu ko i puzajuče na tvom Štoretu.
Ako ima više pokretnih dijelova ima više mogučnosti za lom....
Ti inžinjeri su očito dokučili prije vas da je to glupost pa nisu to ni razvijali dok su ljudi kupovali dodatnu opremu koju nisu znali ni uključiti samo da bi selo pričalo..... i da je iz uvoza jer onda je to kak treba biti.
Slažem se, utjeha mi je kaj nisu jedini a kak mi se čini i marka iz ove teme je na tom putu. Bili su to dobri traktori pa kad su preskočili snagu od 50 konja imali su pad kvalitete dok nisu proizveli 77xx i to je po mom bil zadnji dobar i kvalitetan proizvod iz njihove štale. Možda jer su tu imali nekakvu koperaciju s Đonijem pa ih je to poneslo...Zbog takvog razmišljanja i jesu tu gdje jesu.
Znaci treba ga lozit, i samo jako🤭🤭🤭Na pola gasa je 1.100 obrtaja pa tu ne ide hahaha
A šta ja znam na 2.000 obrtaja ide cca. 6km/h.