• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 6340

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,828
Nemre tak.
Tlačnu cijev treba "presjeći" i odvesti na P priključak razvodnika za utovarivač, koji na sebi mora imati pretlačni ventil. Na razvodniku mora biti ugrađen tlačni povrat, PB ili CO, na kojega se spaja "presječena" cijev koja vodi na hidrauliku traktora.
Treći priključak, T (beztlačni povrat), treba odvesti i spojiti negdje na kućište mjenjača, na način da je uronjen u ulje.

Raksi

Novi član
Tu od
28 Pro 2022
Poruka
5
Iza imam 3 izvoda hidraulike, 1,2 i 0 , tu 0 svakako mogu iskoristit za povrat iz razvodnika, kako onda najedstavnije da si izvedem ulje u razvodnik, a da nije preko kipe.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,828
Napisal sam ti.
Ne znam jel povrat samo na poklopcu ili je uronjen.
Problem povrata u zraku je povećano pjenjenje ulja.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,340
Povrat ide nazad na nulu. Ako je vanjska pumpa sa nje se uzima ulje, poslije filtera naravno.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,490
Flisucka hladnjak već neko vrijeme... Danas u đubrenju malo kuca na debelu crtu u zelenom, reko; dobar dan - dobar dan.

Zovem da vidim popto novi, 240€ Turčin, reko isti k kao i ovaj što imam, drži ga samo boja da ne propiša 🤣

Ajd nebilo mi teško, pošto kontam da piša na nosaču jer stalno tu kaplje, idem vidjeti dali se da krpati...

Prvo test pod pritiskom da nađem piškanje i naravno profi brtvljenje specijalnim prirubnicama 🤭🤣

IMG_20250114_134015.jpg

Pukotina pronađena i sanirana, još od gore opičio sloj tekućeg metala i budem ubacio brtvilo unutra da ga dobro začepi i teraj dalje.

IMG_20250114_135359.jpg

IMG_20250114_141910.jpg

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,490
Nekih konkretnih utisaka nema, i dalje je to Zetor, ali s turbinom 😂

Od kada je napravljena generalna i ugrađena turbina, traktor radi prskanje, sjetvu okopavina, valjanje i špartanje, tanjuranje radio jesenas dok sam slagao ruke na JDu.

Osjetno življi, ali i dalje mrtvac u kombinaciji s tim truljavim mjenjačem, i dalje je to traktor s 3 radne i 2 transportne brzine, ali zanimljiviji je za vožnju i življi.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,010
Skraćeno-zanimljivi življi mrtvac. Pa za kaj nisi zadovoljan? Traktor ti je puno bolji od npr. primorca. Barem je zanimljiv. :ppozdrav:

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,490
Otprilično bi se to Američki moglo odrediti tom Američkom znanstvenom enigmom Američke konstatacije u Američkim znanstvenim krugovima, čiji Vi niste Američki član pa niti ne očekujem da razumijete Američki, pogotovo jer ja to pričam na Američkom jeziku i Američkom pismu, na Američkom fakultetu čiji sam Američki akademski član i čest Američki gost.

Jednom rječju - AMERIKA!!!

Dovoljno dobro? 🤣🤣

Snaga tako - tako, ali krivulja momenta je znatno veća, to se vidi kada vuče npr. prikolice. Na zemljanom putu će prije proklizati nego crknit, dok prije ako nije u povoljnoj brzini, utuši se.

Marko7711

Član
Tu od
5 Velj 2024
Poruka
55
Nekih konkretnih utisaka nema, i dalje je to Zetor, ali s turbinom 😂

Od kada je napravljena generalna i ugrađena turbina, traktor radi prskanje, sjetvu okopavina, valjanje i špartanje, tanjuranje radio jesenas dok sam slagao ruke na JDu.

Osjetno življi, ali i dalje mrtvac u kombinaciji s tim truljavim mjenjačem, i dalje je to traktor s 3 radne i 2 transportne brzine, ali zanimljiviji je za vožnju i življi.
Jesi možda mjerio koliko ide km/h u tim trima brzinama radnim kako si rekao, pred postavljam da se radi o 1 2 3 brzinama

Marko7711

Član
Tu od
5 Velj 2024
Poruka
55
1. 5km/h
2. 7.5 km/h
3. 9.5 km/h
4. 15 km/h
5. 28 km/h

To je prazan, pod opterćenjem smanji za 1 do 1.5 km/h
To je dobar mjenjac prijatelju, imaš i onaj brži još kod kojeg je 1 brzina 7,5 km/h
Ja imam 7711 isto mjenjac kao i tvoj i koristim i 4 brzinu u spremanju
Te kilometre voze i ovi sa većim traktorima i boljim mjenjačima
Oranje od 6-8 km
Tanjuranje 9-10 km
Spremanje 11-15 km

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,490
Dobar za neko manje gospodarstvo za sve poslove, mada sam radio svojedobno 75ha samo s njim, i odradio je.

Sada je za teške poslove tu Jelenko, tako da mi nije bitno što i kako može, ali npr. 3.20m sjetvospremač ako nećeš pisati po zemlji ne može vući četvrtom.
Teška drljača 2.80m, opet je ne može vući četvrtom jer upada u zatvaranju brazde.
Oranje bez beda 7.5 - 8 km/h u trećoj do 20 - 25cm dubine, ovisno o zemlji 2x16" Vogel&Noot Farmer L950.

Ali to mi je sada ne bitno jer radi samo i isključivo njegu usjeva + transport.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,010
Da, "rupa" je između 3. i 4.
U mojoj ulici je rupa između broja 4 i 8. Kaj mislite tko je na broju 6?
Vidim da je započela rasprava za koju ne znam kamo vodi, ali bih se i ja želio priključiti. Kakav bude konačni zaključak sam dragi Bog zna?

Marko7711

Član
Tu od
5 Velj 2024
Poruka
55
Dobar za neko manje gospodarstvo za sve poslove, mada sam radio svojedobno 75ha samo s njim, i odradio je.

Sada je za teške poslove tu Jelenko, tako da mi nije bitno što i kako može, ali npr. 3.20m sjetvospremač ako nećeš pisati po zemlji ne može vući četvrtom.
Teška drljača 2.80m, opet je ne može vući četvrtom jer upada u zatvaranju brazde.
Oranje bez beda 7.5 - 8 km/h u trećoj do 20 - 25cm dubine, ovisno o zemlji 2x16" Vogel&Noot Farmer L950.

Ali to mi je sada ne bitno jer radi samo i isključivo njegu usjeva + transport.
Drugi ili treći prohod sjetvospremačem ili drljačom moj ide 4 brzinom, ima video na youtube

Najnoviji postovi

Na vrh