Da 2x20" S cim ces to potanjurati, drljati, sto god vec da radis... Meni je zlo kad vidim kako lik ore sa 4x16" plugom, ja se sa 549 ne mogu ni voziti po takvom oranju. Ima OLT teske tanjurace 32 diska i one koliko toliko razbiju te ogromne hrpe zemlje...
A kad imas vise manjih brazdi orenje ispadne lijepse, ravnije, njiva je samim time i pogodnija za daljnju obradu itd... Mario, ti ores sa susjedovim plugom. Zasto sebi ne kupis podesivi 12-20" plug? Ne pada ti ni na pamet, nego bi prije otisao u kupio neki 3- brazni. U ovo sam siguran.
Ne znam sto ljudi vide kad idu sa 100Ks traktorom i 2 brazde u njivu. Ako je potrebno duboko oranje druga stvar, to mi je jasno, ali za normalno oranje na 25-30cm, tu 20" brazda nema sto traziti. I da, uskoro zaboravih... Kolika je trajnost 2- braznog pluga, u usporedbi sa 2- braznim? Ako sa 2 brazde bude orao na 20" ili sa 3 brazde na 12" koji ce duze izdrzati a da ne pukne, ili da se daske ne izlizu i sta ti ja znam?
Kod kupovine bilo kojeg stroja moras gledati dugorocno, a ne ako bude valjalo, OK, a ako ne na godinu ja kupim novi plug. Tako se to ne radi...