• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 7340 Major

Z

zetor4718

Guest
za mene je ovo najljepši zetor!!!moj bratić ima zetor 4320 major i traktor ide ko lud.Da imam viška novac kupio bi ovakav zetor zbog ovakve kabine jer ove nove mi se ne sviđaju ni malo.za šumu taj traktor je rođen.još novo vitlo krpan hidraulično i meni dosta!!!Ovo ti je pun pogodak što si kupio taj traktor i sigurno nečeš zažalit!!!

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
zetor 4320 major nevalja ništa.. kupljen nov 2006.godine u Kirš promu... prvi problemi su se pojavili več kod prve kiše, kad su 3 šajbe propuštale vpdu i živa poplava u kabini bila... nakon samo 10 radnih sati propišalo ulje na semeringu na radilici...kirš prom je izjavio "tvornička greška" ?!.. nakon toga, na nekih 20-ak radnih sati nisam ga mogao nikako upaliti.. zvao servis jer je bio pod garancijom, da bi se opet ustanovila "tvornička greška" odnosno "slab odljev", tu je pukao nekakav zupčanik u boš pumpi.. i stalno nekakvih popravaka oko njega...a ni troši abnormalno ulje... .zetor 3320 iz 1996. koji sam imao prije toga, bio je u boljem stanju nego ovaj novi sad... a ima i dosta nedostataka koji su im bili jeftiniji za izvesti.. na starom zekanu jedina je mana bio cilindar na kvačilu koji je stalno ulje propuštao, ali motor je bio samo pali i vozi... a imao je onda, koji ovaj 4320 nema, posebno kuku za jednoosovinku, i još vuču, ovaj novi ima jednu samo, i to na frk.. pa ako vučete jednosovinku sa frkom, može se desiti kod pregiba da sav teret spadne na klin samo kojim je prikolica priključena.. inteligentno riješenje , stvarno... stari zekan je imao i poteznice na razvlačenje, poteznica se štelalal na ručicu iz kabine.. ovaj nigdje niš.. i sve plastika, šta je najgore :-( traktor je katastrofa!!!

Z

zetor4718

Guest
Zetorboy kaže:
zetor 4320 major nevalja ništa.. kupljen nov 2006.godine u Kirš promu... prvi problemi su se pojavili več kod prve kiše, kad su 3 šajbe propuštale vpdu i živa poplava u kabini bila... nakon samo 10 radnih sati propišalo ulje na semeringu na radilici...kirš prom je izjavio "tvornička greška" ?!.. nakon toga, na nekih 20-ak radnih sati nisam ga mogao nikako upaliti.. zvao servis jer je bio pod garancijom, da bi se opet ustanovila "tvornička greška" odnosno "slab odljev", tu je pukao nekakav zupčanik u boš pumpi.. i stalno nekakvih popravaka oko njega...a ni troši abnormalno ulje... .zetor 3320 iz 1996. koji sam imao prije toga, bio je u boljem stanju nego ovaj novi sad... a ima i dosta nedostataka koji su im bili jeftiniji za izvesti.. na starom zekanu jedina je mana bio cilindar na kvačilu koji je stalno ulje propuštao, ali motor je bio samo pali i vozi... a imao je onda, koji ovaj 4320 nema, posebno kuku za jednoosovinku, i još vuču, ovaj novi ima jednu samo, i to na frk.. pa ako vučete jednosovinku sa frkom, može se desiti kod pregiba da sav teret spadne na klin samo kojim je prikolica priključena.. inteligentno riješenje , stvarno... stari zekan je imao i poteznice na razvlačenje, poteznica se štelalal na ručicu iz kabine.. ovaj nigdje niš.. i sve plastika, šta je najgore :-( traktor je katastrofa!!!

To ti kažeš!Nesumnjam u tvoju iskrenost ali da si tolka sranja imao snjim to nemogu povjerovat.Moj bratić nije uložio ni lipe u njega a nije ga ni pazio ni malo.Inače nepazi na novi auto a gdje na traktor.Da su se tolika sranja navukla baš na taj jedan traktor još ne mogu povjerovat!I što si kasnije napravio sa njim?Inače nebi nikad se dvoumio oko kupnje tog traktora.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
Ozbiljno ti kažem, šta bih lagao...budem ga najvjerojatnije prodao i uzeo 4340, ili 6340, onu liniju prije ove...da, još sam zaboravio napomenuti da i sa strujom neš nevalja, ove zime sam 3.akumulator na njega ugradio... orginal njegov šta je bio, rikno je taman nakon godine dana kad je garancija izišla... a sam orginalni akumulator je curio, pa je ona mreža na haubi sva oksidirala i pohrđala i postolje na kojem je stajao.... nosače od blatobrana sam obadva već vario 2 puta, zanimljiva stvar da je popucalo po šavu cijevi, a materjal je živi papir... bravica za paljenje je loše riješena, stavili ju sa desne strane isto gdje je i pomoćni sic, tako da je lakše ključ slomiti.. jednom riječju, užas... pojam zetor za mene, i po tome šta imam sa ovim novim razvikanim i ne tako jeftinim traktorom je da je to samo poluproizvod...... drugo ništa.. razočaranje veliko... kud daješ velike rate za kredit, tu malo malo još ulaži nešto na njega.. :(

Z

zetor4718

Guest
sa akumalatorom sam čuo da su imali problema.kupi si bolje 6340 ima moj susjed i on je zadovoljan a meni je to prva liga traktor

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
e, a to što si rekoa da tvoj bratić ima, to je možda ona prva serija sa onom haubom bila.. oni i jesu kao stari kockaši , mislim da i je sve ostalo isto, osim haube i plastičnih blatobrana.. imali su poteznice isto na razvlačenje, posebno vuče razdvojene, kao i oni prethodni.. ima ga čovjek kod mene i nikad nije imao problema kakvih ja ima... ako se nevaram, oni su od 2003 negdje startali s njima...

Z

zetor4718

Guest
da to je bila prva linija Zetor 4320 major vjerojatno se isto(motor,mjenjač,cijela mehanika) od kockastog a jedino nova limarija bar ja tako mislim.Imao je automatsku kuku,60 ks godina 1998-99 nisam siguran

Ruddy

Član
Tu od
17 Ožu 2009
Poruka
212
Zetorboy kaže:
Ozbiljno ti kažem, šta bih lagao...budem ga najvjerojatnije prodao i uzeo 4340, ili 6340, onu liniju prije ove...da, još sam zaboravio napomenuti da i sa strujom neš nevalja, ove zime sam 3.akumulator na njega ugradio... orginal njegov šta je bio, rikno je taman nakon godine dana kad je garancija izišla... a sam orginalni akumulator je curio, pa je ona mreža na haubi sva oksidirala i pohrđala i postolje na kojem je stajao.... nosače od blatobrana sam obadva već vario 2 puta, zanimljiva stvar da je popucalo po šavu cijevi, a materjal je živi papir... bravica za paljenje je loše riješena, stavili ju sa desne strane isto gdje je i pomoćni sic, tako da je lakše ključ slomiti.. jednom riječju, užas... pojam zetor za mene, i po tome šta imam sa ovim novim razvikanim i ne tako jeftinim traktorom je da je to samo poluproizvod...... drugo ništa.. razočaranje veliko... kud daješ velike rate za kredit, tu malo malo još ulaži nešto na njega.. :(

...vjerujte čovjeku na riječ jer i ja imam isti model i ista sranja su se meni događala...nova brava 350 kn,2 puta vario oba prednja blatobrana,polomit zadnji desni plastični blatobran,unutar kabine nešta škripi kao stari amortizer,teško ubacit u brzinu jer ima sinkronizirani mjenjač(doslovno moraš mjenjač lupit u brzinu),potrošnja nemila,nema snage da vuče 2 prikolice od 6 tona (a stari zetor 6211 vuče 2 zmajevke kao da su prazne) a kao 4320' je 65 konja...mož' mislit,u prve 2 godine 4 akumulatora,dalje da ne nabrajam,a da ga prodam nemam ekonomske računice,jer nije sebi ni četvrtinu odradio....

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
zadnji dobri zetori, bile su serije x320 i x340 sa onom starom limarijom, kockastom....super traktori, a ovo sad....katastrofa za puno para...

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
Prijatelju, svaka čast, vidim da si se i ti usrećio. :-( .. Koja je tvoj godina, i kak stojiš sa potrošnjom ulja? Ja u svom nemjenjam, samo novo nadotačem :p.. Vidim da si isto u postu napisao nekakve stvari sa napuknućima.. kod mene je počeo pucati zadnji lijevi blatobran, i to na mjestu gdje mu stoji radna lampa.. a još k tome, neki dan mi puklo na vratima di je ručkica za otvaranje stakla, pa onaj mali, ko čavlić na kojemu ona ručica za otvarnje stoji, a šta je zanimljivo, puknule je nekoliko mm od samoga vara... a glede otsalih sitnica, i ja sam mijenjao bravicu za paljenje, samo sam ju ovaj put ugradio na komandnu ploču, i razletila se ručkica od žmigavaca, tak da svirene nemam, a osatlo, ak dobro naciljaš, i pogotiš šta moraš uključiti :-D .. jedino sa čime nikada nisam imao problema to su žarulje, u ovih 4 godine još nijednu nisam zamjenio... a znam jednog kolegu koji ima isto 4320, samo mislim da je 2007, isti mu se kvar dogodio sa bosch pumpom, puknuo mu isto zupčanik, i na neku foru mu je ošetio klip, samo je imao sreću da su mu priznali kvar pa več ima polugeneralku na motoru, sa oko 400 r/s, a još sam čuo , mislim, mada se to kod mene još nije dogodilo, da negdje blizu ručice za uključivanje kardana ima nekakva plastična kajla koja hoće vrlo lako puknuti, pa sam čak čuo par slučajeva di se i to moralo raskapati da se promjeni... sad neznam, nisam to doživio još :-D

J

jovisa

Guest
jako lijepe slike i to na slikama :rolleyess: :rolleyess: ,jao sta bih dao da jedan takav imam u svom dvoristu :madmana: :madmana: :madmana:

Ruddy

Član
Tu od
17 Ožu 2009
Poruka
212
Zetorboy kaže:
Prijatelju, svaka čast, vidim da si se i ti usrećio. :-( .. Koja je tvoj godina, i kak stojiš sa potrošnjom ulja? Ja u svom nemjenjam, samo novo nadotačem :p.. Vidim da si isto u postu napisao nekakve stvari sa napuknućima.. kod mene je počeo pucati zadnji lijevi blatobran, i to na mjestu gdje mu stoji radna lampa.. a još k tome, neki dan mi puklo na vratima di je ručkica za otvaranje stakla, pa onaj mali, ko čavlić na kojemu ona ručica za otvarnje stoji, a šta je zanimljivo, puknule je nekoliko mm od samoga vara... a glede otsalih sitnica, i ja sam mijenjao bravicu za paljenje, samo sam ju ovaj put ugradio na komandnu ploču, i razletila se ručkica od žmigavaca, tak da svirene nemam, a osatlo, ak dobro naciljaš, i pogotiš šta moraš uključiti :-D .. jedino sa čime nikada nisam imao problema to su žarulje, u ovih 4 godine još nijednu nisam zamjenio... a znam jednog kolegu koji ima isto 4320, samo mislim da je 2007, isti mu se kvar dogodio sa bosch pumpom, puknuo mu isto zupčanik, i na neku foru mu je ošetio klip, samo je imao sreću da su mu priznali kvar pa več ima polugeneralku na motoru, sa oko 400 r/s, a još sam čuo , mislim, mada se to kod mene još nije dogodilo, da negdje blizu ručice za uključivanje kardana ima nekakva plastična kajla koja hoće vrlo lako puknuti, pa sam čak čuo par slučajeva di se i to moralo raskapati da se promjeni... sad neznam, nisam to doživio još :-D

...to sam zaboravio raći i meni su otišli hidraulički "podapinjači" da se vrata ne zatvaraju,kao što kažeš na varu je puko,našo sam di su bili kvarovi sa akumulatorima...sve je stvar u onoj glavnoj sklopci...izgorjela mi sklopka i mi ga spojimo direktno mali pali kao da je jučer izašo iz tvornice...jebu me sada kočnice i ručna jer su povezane...popustila se sajla od ručne i stalno mi je upalit senzor...kad vračaš ručnu moraš ju gurnit a ne da se ona sama vrati pomoću onog federa kod spremnika za zrak...ee ludilo sa traktorom...

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
Gle, šta da ti kažem drugo osim :-( Za svog imam kupca, daje mi 14.500 eur, i budem ga se riješio najvjerojatnije.. fin traktor, malo rs, ko iz dućana... hehehehe .. Kažeš ti da je greška u skolpki.. mislio sam uvjek da je greška u samom alternatoru, i to da ge ne puni dovoljno, jer ipak mislim da je onolki glomazni akumulator preveliki za to.. na starom 3320 imao sam uvjek onaj klasični od 97 ili 100 A, bio je kod mene nekih 10-ak godina,a samo 3 puta je mijenjan.. jer problem kod njih je bio šta nisu imali grijač, i po zimi si morao imati odličan akumulator da bi on upalio ako bi bio kakav gadniji minus...sa kočnicama još nisam imao problema, i mogu ti reći da koči odlično, i da nikuda ne zanosi, kao od prvog dana kak sam ga kupio.. istina i bog da s njim uglavnom vučem kipericu pa zrak obavlja svoje... kako stojiš sa potrošnjom ulja?

Ruddy

Član
Tu od
17 Ožu 2009
Poruka
212
Zetorboy kaže:
Gle, šta da ti kažem drugo osim :-( Za svog imam kupca, daje mi 14.500 eur, i budem ga se riješio najvjerojatnije.. fin traktor, malo rs, ko iz dućana... hehehehe .. Kažeš ti da je greška u skolpki.. mislio sam uvjek da je greška u samom alternatoru, i to da ge ne puni dovoljno, jer ipak mislim da je onolki glomazni akumulator preveliki za to.. na starom 3320 imao sam uvjek onaj klasični od 97 ili 100 A, bio je kod mene nekih 10-ak godina,a samo 3 puta je mijenjan.. jer problem kod njih je bio šta nisu imali grijač, i po zimi si morao imati odličan akumulator da bi on upalio ako bi bio kakav gadniji minus...sa kočnicama još nisam imao problema, i mogu ti reći da koči odlično, i da nikuda ne zanosi, kao od prvog dana kak sam ga kupio.. istina i bog da s njim uglavnom vučem kipericu pa zrak obavlja svoje... kako stojiš sa potrošnjom ulja?

...prije 2 dana bio zeko kod majstora nešta kočnice zajeb*****...pitam majstora šta je kaže on otišo ti cilindar kočnice i zarđala osovina kočnica...ja gledam u njega traktor star 4 godine o već zarđale kočnice,a baš je bio u radu svak idan,a to je ujedno i bio problem sa ručnom što sam bio već spomenio...sad mi nešta sirena po 2 put ne radi...neznam zašto ali izgori mi osigurač malo,malo...što se tiće para daj ga samo da ga nosi da nije kod kuće...

Ruddy

Član
Tu od
17 Ožu 2009
Poruka
212
...za ulje neznam,normalno,redovita promijena svakih 100-120 radnih sati...malo me jebe rikverc,čini se da je malo zupčanik sjeban,mojom greškom,jbt krči kad ga hoćeš ubacit iz lera u nazad...svašta brate mili,..stari i ja samo nešta računali...čim ga otplatimo u oglas i kupujemo nešta od švaba (nikako john deerea) ili massey fergusona...

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
kako to misliš da je otišao tvojm krivicom? šta si mu radio?? Evo, ja utopio svog za 14 200 :-D neznam, opet gledam zetora, ali kockaša.. gledam na slovenskom avto.netu tamo se da naći dobar 5340 ili 4340 do nekih 12000 eura, sa relativno malo radnih sati, , sad je samo pitanje kakva je procedura sa uvozom i tim trošarinama.. nedavno sam jednog vidio tamo, 5340 iz 1999g, sa 2500 sati, uopće nije izgledao uništen, kabina i boja na njemu kao iz dućana, jedino su mu gume negdje na pol. ali isto sam parimjetio kod njih da skoro nijedan nema pomoćni sic i imaju nazad odrezane blatobrane, odma iza lampe.. sve u svemu, za te novce kod njih se da naći dosta solidan i očuvan traktor.

Ruddy

Član
Tu od
17 Ožu 2009
Poruka
212
Zetorboy kaže:
kako to misliš da je otišao tvojm krivicom? šta si mu radio?? Evo, ja utopio svog za 14 200 :-D neznam, opet gledam zetora, ali kockaša.. gledam na slovenskom avto.netu tamo se da naći dobar 5340 ili 4340 do nekih 12000 eura, sa relativno malo radnih sati, , sad je samo pitanje kakva je procedura sa uvozom i tim trošarinama.. nedavno sam jednog vidio tamo, 5340 iz 1999g, sa 2500 sati, uopće nije izgledao uništen, kabina i boja na njemu kao iz dućana, jedino su mu gume negdje na pol. ali isto sam parimjetio kod njih da skoro nijedan nema pomoćni sic i imaju nazad odrezane blatobrane, odma iza lampe.. sve u svemu, za te novce kod njih se da naći dosta solidan i očuvan traktor.

...kad je bio novi forsiro sam taj malo sinkronizirani mjenjaču u pripremanju iz 2 u rikverc i obratno...a neda mi se ulagat u njega za veće gume jer vjerojatno će na prodaju imam još 14 rata za otplatit..našo sam nove gume 14.9R30 a sada imam 14.9-28...što se mene tiće ja bi rado uzeo 5320 ili 5340,a još i znaš da slovenci imaju bolju robu od nas,ja bi ti radije preporučio da tražiš 5341 to ti je nešta između majora i proxima izgleda kao i 4320 a mjenjač i oprema iz proxime...

Ruddy

Član
Tu od
17 Ožu 2009
Poruka
212
..nema mništa protiv slovenaca ali probaj naći nešta iz mađarske..kod mene u selu svi uvoze iz mađarske zetore baš je negdje prije stigo 10540 super...

Na vrh