imam još jedan problem, dešava se da traktor u radu sa balirkom izbacuje radno vreteno, dolazio je majstor sve je povadio i ponovo posložio, ali ponovo izbacuje , da napomenem raniji vlasnik je jednu sezonu radno vreteno u rad puštao bez ručnog kvačila. kaže nije znao da treba zategnuti kvačilo
Kaj je to radno vreteno?imam još jedan problem, dešava se da traktor u radu sa balirkom izbacuje radno vreteno, dolazio je majstor sve je povadio i ponovo posložio, ali ponovo izbacuje , da napomenem raniji vlasnik je jednu sezonu radno vreteno u rad puštao bez ručnog kvačila. kaže nije znao da treba zategnuti kvačilo.
Kaj je to radno vreteno?
Mislim tak i ja, ali nek se izjasni da ne pišem gluposti.Vjerovatno misli na kardan.
Kakav je to stroj kad mu ispadne kardan:lol::lol:
ja mislim na izlaz nazad iz mjenjača koji pogoni radne priključke (freza,silo kombajn, presa) znači dešava mi se da uključim presu u rad i ona pođe da radi i onda stane kad pogledam izbacila mi ručica (lijeva) za uključivanje pumpe i radnog vretena. možda nisam dobro objasnio to je ono vreteno što se okreće 540 i 1000 obrtaja.
Jel mijenjal majstor utvrđivače brzina?da, isključuje se sam kardan u radu, imate li savjet kako da to otklonim, ovaj moj majstor što je radio nema priručnik za održavanje zetora 7745 pa se namučio kako da sklopi mjenjač
Jel mijenjal majstor utvrđivače brzina?
Onda u napad. Za početak možeš im samo zamjeniti mjestanije , samo je mijenjao zupčanikebrzina koji su poderani
Ma dobar je stroj, nego je bivši gazda bio neki "biser". Vidiš da je uključivao kardan na silu, bez kvačila. Lako je moguće da je neko mijenjao to vratilo i nije stavio original nego od nekog drugog zetora ili ursusa. Naravno ako ima sve dijelove a pošto kaže da ga je majstor slagao onda vjerovatno ima.
da, isključuje se sam kardan u radu, imate li savjet kako da to otklonim, ovaj moj majstor što je radio nema priručnik za održavanje zetora 7745 pa se namučio kako da sklopi mjenjač
Onda u napad. Za početak možeš im samo zamjeniti mjesta