Do zadnje kapi ga nebudeš ispustil, tak da prvo moraš utvrditi kakvo je unutra.kako ispustiti ulje iz volama na 7745 g.p.1992 i koje nasuti , dali treba poslije ozračiti i kako, ovo postojeće je došlo u njemu pa hoću da ga zamjenim
kako ću ga ispustiti
Ako misliš na ova boldana iskustva, potpisujem ovo crveno. Mada ponekad treba i zamjeniti ulje u motoru jer onda radilica može poderati nekoliko garnitura sklopova i par glava.Iako, čemu sve to do zadnje kapi, rastezanje cilindra..
Radio sam s strojevima u kojima se ni motorno ulje nemjenja (nesmijem reć koliko dugo jer ćete me pljuvat) i reć mi da serem.. Primjera imam na desetke, niko mi to nije pričao, jer sam i osobno morao tako radit, i nisam primjetio da ni jedan taj stroj nije zbog toga ubijen.
Prije sam bio picajzla za takve stvari, ali po viđenom više me to nedira. Jel ima ulja i vode? Ima! Teraj.
Na koliko radnih sati mjenjate ulje na zekanima?
Na usri sam mjenjao 2 puta godišnje, oko 200rh od izmjene, al zetor brže vrti sat jer je elektronski i sat je sat bez obzira na kojem gasu, dok usro piše sat tek na 2000okr/min 45min., sad bliže 400rh i moram promijenit. Super 5 mu je dobar.
Muhaničar, tvoja iskustva?
U tvom traktoru u sistemu za upravljanje je vjerovatno crveno ulje(znaci ATF).Donaspi na mjeru i gas.To sto ti se smrzlo ulje iz mjenjaca to je stvar kondenzacije.Godinama se kondenzacijom izmjesa ulje i voda.U mjenjacu zamjeni ulje a zan volan donaspi i to je to.nisam ni ja to što vi govorite, ali mi je ovo prvi traktor i tek kupljen a ovo ulje nisam mjenjao nikad a red je pred sezonu ga pripremit. samo da napomenem zimus sam pravio prikolicu i dok sam pravio kipu iscuri mi 2-3 litra uljaiz mjenjača u kantu kad sam pogledao ujutro ono pola kante ulja smrznuto znači da ja raniji vlasnik sipao vodu u mjenjač zato ja hoću da i ovo promjenim.
hvala vam na savjetima
Na toplo je najgora moguča solucija, normalno ako pričamo o ispuštanju največe moguče količine ulja.