Mijenjao sam ja, odnosno mijenjao je majstor na mom traktoru.
Što se tiče rasklapanja, ima tu puno posla. Prvo moraš skinuti vanjski zupčanik bočnog reduktora, odvrnuti navrtku i skinuti vanjski manji ležaj, naravno prije toga skini felugu. Zatim trebaš povaditi bolcne iz aksijalnih ležajeva i onda sa osovine samo svučeš srce feluge na kojem se nalaze "trkači" reduktora. Za rastavljanje reduktora da bi došao do semeringa će ti možda trebati i presa, meni je trebala...
Ima tu dosta posla da bi se došlo do tog velikog semeringa i treba znati kako rastaviti reduktor. Žao mi je što nisam slikao kad smo to radili, teško je objasniti ovako bez slika.
Jedino da postaviš pitanje u temi mehanička radionica vjerovatno član muhanicar ima neke slike.
Ili ako budeš radio onda postavi slike pa ću pokušati polako objasniti korak po korak. Ako ima šta nejasno ili sam loše objasnio slobodno pitaj.
Tako je, sad sam se prisetil.
i onda je ovaj dio sa tvoje slike uprešan u onaj dio sa moje zadnje slike i onda to nejde van dok se ne izvadi sa ona tri šarafa :scratch
Ne ide ni ovo baš bez zajebancije. Obično bude sve zapeklo pa dok to rastaviš potrgaš one papirne dihtunge. :madmana: :madmana: a to da budeš mastan do lakata ne treba ni spominjati i još ti u pola posla zvoni mobilni :lol:
bjeli, al sa devetnaest koraJbg.Takav nam je posao da budemo uvijek umazani.Bitno je da jedemo bjeli kruh(malo šale).
Ako odvrneš ona tri vijka što drže bolcne trkača samo ćeš moći izvaditi bolcne i skinuti trkače, ništa više. Ovo sve i dalje stoji na mjestu. :mrgreen:Da tacno tako.Da bi ovaj dio skinuo treba samo odvrnuti tri vijka koji osiguravaju bolcne trkaca.
Uz malo slika i meni se film vratio nazad.
Ne! Do tih vijaka nemožeš ni prići dok je onaj vanjski zupčanik gore. Da bi ga skinuo moraš odvrnuti one vijke što prolaze kroz zupčanik a uvuću se u srce feluge. Mislim da ih ima oko 10-ak komada, nisam brojao :scratch
Evo malo sam pokušao pokazati na ovoj tvojoj slici o čemu govorim.Opet se ne razumijemo.Govorim o vanjskom zupcaniku.Ako se dobro prisjecam da bi ga skinuo sa trkaca moras odvrnuti ta tri vijka.Opet se nerazumijemo.Potrazicu slike da ti pokazem o cemu pricam.