Odlično!! Znači na taj način se prilazi unutrašnjosti kutije, kod mene je to dosta drugačije riješeno.
Jesi li stavio radio, jel radi sve, jesi stavio i zvučnike, ligit show... Ne zaboravi hladnjak za piće to je preče od radija. Bez muzike možeš raditi ali žedan ne možeš, a džaba ti i piće ako je mlako. Znači prvo hladnjak pa sve ostalo... :lol: :lol:
jel možda tko od vas zna, ili još bolje ako ima sliku, šta ide od ovog šerafića na ručici za grijanje do one klapne di ulaze ona dva crijeva u hladnjak za grijanje ispod krova? Majstor koji je mjenjao hladnjak izgleda da nije imao volju da to vrati kak je bilo pa je izbacio van.. Čini mi se da je sajla tu bila u pitanju...
da,sajla koja ide kroz metalno crijevo oblozeno s gumom,tocno kao na biciklu.
i odmah da te pitam,jel se tebi u voznji cuje zvonjenje? bas onak ko od zvoncica? i to jako!cuo sam da je to od kardana od prve vuce,i da se to neda nikak rijesiti.
jel imaš sliku kakvu? Da vidim kroz kud ta sajla putuje. Čuje se da, stalno nešta drnči, ali na firminom majoru (isti ko tvoj) na njemu ne. Ali mislim da to nema veze sa prvom vučem jel se to isto čulo i na starom 3320, to šta se čuje to vjerojatno od zadnjih poluga ili nečeg, čak mi se čini da taj zvuk proizvodi onaj dio za štelanje zadnje poteznice od one ručke u kabini do poteznice jel je to obična četvrtasta cijev koja ulazi jedna u drugu i tu vjerojatno stvara te vibracije koje se čuju, a taj naš novi major nema takav mehanizam pa možda zato.
nemam sliku,mogao bih sutra poslikat,ali ta sajla samo ide kroz tu cijev do klapne,oko one kutije di je ventilator,isto ko na biciklu od,recimo,rucice do mjenjaca,nije nigdje pricvrscena,duga je oko pola metra.mislim da to ne bi smjelo puno kostati ako ju uopce nemas.
prijatelj ima 7340 kojeg je novog kupio 2007.g. kaze da je to od tog kardana,ali meni se isto cinilo da taj tezak kardan nebi smio bas tako zvoniti. do pola gasa je ok,a kad ga bolje pritisnem onda to pocne,i bas unistava dojam tihe kabine. morat cu se malo poigrati s tim,i vidjeti dal se to dogada i kad se doda veci gas,a traktor stoji u mjestu,ili kad ima nesto teze prikopcano iza...moj ima tu rucku za stelanje,mozda je i to problem. detaljno budem sve ispital. nisam se jos uopce puno vozio snjim,svega par puta je bio upaljen,pa ce se valjda s vremenom naci uzrok te buke.
aj ak ti nije problem da nabaciš sliku: ja ti nemam unutra ništa osim te ručice i te klapne, ni tu cijev ni ništa, da sam to ranije vidio negdje kak izgleda, ne bi bio problem složiti: ma nevjerujem da je to do kardana, 3320 nema prve vuče pa se jednak zvuk čuo i na njemu i na duplaku kojeg imam sad. Sa motorom isto nema veze, kad su me šlepali isto se to čulo kao i kad radi motor, stvar je samo nazad u polugama, poteznicama ili baš u tom šta sam ti napisao... poigraj se pa možda i otrkiješ što je
sutra cu razmontirati krov i uslikati, ,nisam vidio kak se spaja sajla na rucicu i klapnu,al mislim da ima sve skupa samo dva sarafa,po jedan na svakoj strani di se sajla ucvrsti,i to je to. o,naci cu ja izvor zvuka,neopisivo me zivcira!
To zvecka samo u vožnji ili i kad radi na mjestu?