Cowboy
Dobro znana faca
- Tu od
- 7 Velj 2011
- Poruka
- 2,449
hvala za ovo lisnik, prije ili poslije svima ce ovo zatrebati
Uh meni je već dva puta trebalo! :mur:
hvala za ovo lisnik, prije ili poslije svima ce ovo zatrebati
Našo sam neke slike od prije nekoliko godina
Nije loš ovaj vaš Zekan, izgleda dosta lijepo i dosta očuvano, svaka čast :icon_super:.
Ispustiš staro i vidiš kolko ga je otprilike bilo (ono 10 litara ti bu najtaman (5 n+mislim da nebu dost) za reduktore i vuču, ako kaj ostane nije neka frka)nisam jos uopce cackao oko prednjeg kraja pa me zanima kakvo ulje i koliko litara otprilike ide u prednju vucu na 6340 i na koliko sati se mijenja?
nije normalno stegni cep mozda samo nisi staro dobro ispustio za 25 30 sati ono bi tek trebalo bit malo uprljano jer to je sad sigurno mijenjano pred zimu i to je vecina voznja po cesti malo oranjahaha,mislim da budem ipak malo cesce mijenjal. hvala za odgovor. i sad me jos zanima jedna stvar.
promijenili smo ulje u motoru kad smo kupili traktor. od onda je napravio nekih 25-30rs,samo u voznji. i sad ja skuzim da malo kaplje dole na cepu na karteru,nije bio dovoljno pritegnut.i par kapi kapne na odusku,i vidim da je ulje vec potpuno crno. je li to normalno?
Sve ti zavisi od traktora do traktora, npr 565 i 539, staro ulje se ispusti, iscjedi se koj isat, novo ulje unutra staviš, zapališ ga i več lagano poprime crnu boju, nije baš onako čisto, nakon par sati je normalno crno, vele neki stari majstori da se skine garež sa sklopova i zato ulje pocrni, vele da je to u svakom slučaju dobro.
Dok pak Fiat od kuma, on kakvo ulje stavi, tako nakon 200-250 rh i ispušta, potpuno čisto. Zaključak, nema gareži u motoru-vrhunski dobro napravljen motor
Za Zetora neznam, ali nema on ništ usavršaniji motor od imt-a, tak da po meni ne smeta ništ ako je novo ulje pocrnilo, to se spriječiti neda, a ne smeta ničemu.