Onda ja stvarno neznam kak da ti pomognem.haha,ja s traktorom radim od malih nogu,al do sad je uvijek moje bilo samo da tocim i vozim,eventualno pogledam vodu u kileru,za ostalo je bil zaduzen stari, al ovo je sad moj traktor,i ja sam sad zaduzen za njega... nemam ja takvog iskustva da idem prckat po motoru.
kolko sam posten ne znam,al uvijek se sve posteno placa,a velikom vecinom nisu majstori zasluzili nista jer nisu nista ni popravili...
haha,ja s traktorom radim od malih nogu,al do sad je uvijek moje bilo samo da tocim i vozim,eventualno pogledam vodu u kileru,za ostalo je bil zaduzen stari, al ovo je sad moj traktor,i ja sam sad zaduzen za njega... nemam ja takvog iskustva da idem prckat po motoru.
kolko sam posten ne znam,al uvijek se sve posteno placa,a velikom vecinom nisu majstori zasluzili nista jer nisu nista ni popravili...
Kakve veze ima centrifugalni filter ulja sa dimom iz auspuha?
I nije na levoj nego je na desnoj strani motora
tekucine su promijenjene sve,filter motornog ulja je novi,a sa lijeve strane je magnetni filter na pumpi hidraulike...
jedino nisam siguran za kaj je ona filter iza desnog zadnjeg kotaca?
Ako sjedim u kabini traktora i gledam naprijed onda vidim sa desne strane filter ulja bio obican bio centrifugalni ako se ne varam?
Vozilo se uvjek gleda u smjeru vožnje, sječaš se onog tvog špura :icon_wink:Ako sjedim u kabini traktora i gledam naprijed onda vidim sa desne strane filter ulja bio obican bio centrifugalni ako se ne varam?
Vozilo se uvjek gleda u smjeru vožnje, sječaš se onog tvog špura :icon_wink:
Vidi ga
http://img521.imageshack.us/img521/7276/zetor6340gn5.jpg
Sve ti zavisi od traktora do traktora, npr 565 i 539, staro ulje se ispusti, iscjedi se koj isat, novo ulje unutra staviš, zapališ ga i več lagano poprime crnu boju, nije baš onako čisto, nakon par sati je normalno crno, vele neki stari majstori da se skine garež sa sklopova i zato ulje pocrni, vele da je to u svakom slučaju dobro.
Dok pak Fiat od kuma, on kakvo ulje stavi, tako nakon 200-250 rh i ispušta, potpuno čisto. Zaključak, nema gareži u motoru-vrhunski dobro napravljen motor
Za Zetora neznam, ali nema on ništ usavršaniji motor od imt-a, tak da po meni ne smeta ništ ako je novo ulje pocrnilo, to se spriječiti neda, a ne smeta ničemu.
Pozdrav svima!
Novi sam ovdje al ovu temu sam procitao od prve stranice i ja sam za ono "ako traktor onda ZETOR"
Nemam ni jednog u svom vlasnistvu al bit ce nadam se jednog dana,tetak ima zekana 4718
nije bas u nekom top stanju al ja sve sta trebam radim s njim.
Sad po zimi bas ne pali vec je i akumulator los,al mene zanima nesto drugo vec je bila rijec o tom zekanu i o coku koji on ima na bos-pumpi.Da li se taj dio na pumpi gdje je gumbic smije vrtit ili mora bit fiksni,ja ovog mogu prstima zakretat u bilo kojem smijeru??
nisam bas siguran da li radi dobro jer nekad kad ga stisnem zekan upali normalno,a nekad se desi da dosta dugo vrti dok ne primi