Decki, ak je tko u stanju izmisliti nekaj na ovom svijetu, a da to necemu je, onda je to Njemac. I vjerujte mi, njihovim inzinjerima nema premca. Ima i stranaca da dospiju tak nekaj, ali to tek za 2-3 generacije. Jedni to nisu u stanju niti tad, Turci npr.
A uzrok tomu je da treba postici svapski nacin razmisljanja, kojima je nekima nastran, ali jedino on vodi ka uspjehu. Evo da ih ne uzdizem previse, mogu za njih reci da su fah idioti, Al tam svatko zna kaj mu je za raditi i nema pametovanja.
A to da nas seljak mora znati sve pomalo, od poljoprivrede, veterine, strojarstva, gradjevine, je istina, ali i to je jedan od razloga zakaj smo iza.
Ako je netko seljak, mora biti seljak, a ne da dok je npr. sezona zetve, od 3 tjedna, 2 provede serafajuci.
Ima kod mene jedan stocar, traktori da boli glava, jako dobro prosperira, jebi ga, zapadni nacin razmisljanja. Niti ulje ne mjenja sam, al zato servis dolazi u roku pol sata na lice mjesta. A on je radeci sa tim strojevima zaradio toliko da ne mora se sa time zajebavati.