Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 9,922
Kak ključ 12?Tu na mjestu označenom strelicom imaš jedan vijak (ključ 12) kojeg trebaš otpustiti.
Kak ključ 12?Tu na mjestu označenom strelicom imaš jedan vijak (ključ 12) kojeg trebaš otpustiti.
Ma na Zetoru barem kod mene su ti neuobičajeni vijci tj ključevi npr m10 ključ 16 i sl .Kak ključ 12?
Slike i upute sam pohranio na komp.Znači torziona osovina ( ova duža a tanja ako se tako zove i ona deblja kroz koju ide ova tanja )nikako ne ide van bez skidanja poklopca hidraulika i tog vijka ( ključ 12)?Nije neka mudrija ali ako nisi nikad delal moglo bi biti problema.
Probaj, ako zapneš pitaj pa bumo probali.
Treba skinuti poklopac i okrenuti ga naopako.
Tu na mjestu označenom strelicom imaš jedan vijak (ključ 12) kojeg trebaš otpustiti.
lakše je kad se izvadi osovina ruku ali onda treba otkopčavati polugice, vaditi razvodnik.... malo je škakljivo ali ide bez vađenja bilo čega.
Nakon toga napadneš poklopac sa strane (ključ 19) i izvadiš čahuru torzione van.
Zamjeniš o-ringe i obrnutim redosljedom sastaviš.
Slažem se s jednim djelom a to je da bi majstor sve to lakše i brže napravio ali to nije kvar, to je samo (pretpostavljam) loša o ringa koju treba zamijeniti, problem je jedino skidanje poklopca hidraulika s pripadajućim djelovima , kad bi bio neki video!?Točno tak i moj savjet odnesete hidraulik majstoru koji razumije problemstiku to vam složi kak treba biti i mirni ste.
Ne.ne ide van bez skidanja poklopca hidraulika i tog vijka ( ključ 12)?
Sve isto ko na mojoj slici.Kod mene Zetor 4340 je nadam se ovako kao na slici
Ako je problem skidanje poklopca i za to treba video..... malo me strah kaj te bu tek dočekalo pod poklopcom.Slažem se s jednim djelom a to je da bi majstor sve to lakše i brže napravio ali to nije kvar, to je samo (pretpostavljam) loša o ringa koju treba zamijeniti, problem je jedino skidanje poklopca hidraulika s pripadajućim djelovima , kad bi bio neki video!?
Malo sam nakon svega gore napisanog izgubio volju i hrabrost za taj zahvat ( da je to kao boš pumpa, tu sam se usavršio, skini- stavi i tako par puta u nekoliko dana). Najbolje kako kaže "puknuti" , malo slini, ma nek i dalje malo slini, samo nek ostalo radi kak treba! 🤔Ako je problem skidanje poklopca i za to treba video..... malo me strah kaj te bu tek dočekalo pod poklopcom.
Ako zapneš ja bum pomogel jezikom kolko god mogu i znam.
Moja preporuka je da kad je več poklopac dole treba prebrtviti razvodnik hidraulike i staviti nove manžete na klip.
Bilo bi dobro kad bi odmah i ruke hidraulika prebrtvil, a možda čak i zamjenil oringe na ručicama poluga kojima upravljaš ali za prvi put ako ne curi možda bolje ne dirati.
Ruke možeš i izvana prebrtviti, a poluge su malo žešča komplikacija ako nisi nikad radil.