• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Probaj ga našpricati sa vedeom i sa nečim pokrenut da ide unutra i van možda je malo zahrđal

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nema veze ak i ostane unutra. Regulator brzine ionak neda letvi do kraja kad motor upali.

Koliko znam, novi modeli (oni koji imaju centralno podmazivane pumpe) toga gumba više niti nemaju .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Da te ispravljam ili ne ?

Kad regulator okretaja (a ne regulator brzine ) ne bi gurao letvu do kraja zašto bi ugradili blokadu u vidu tog "štifta"?..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Regulator brzine...ne broji on okretaje.
Taj gumb služi nečemu drugom: ograničava hod letve u slučaju kad se naglo doda gas do kraja, pa regulator ne stigne reagirati, da se ne pojavi previše dima. Pri postepenom dodavanju gasa to se ne događa.
Ili pak ako je motor preopterećen pa regulator nastoji održati brzinu vrtnje motora. Kak motor nemre dati više momenta, opet se pojavi dim (loše izgaranje, povećana potrošnja goriva...)
Pri normalnom korištenju taj gumb ne bi niti imal svrhu.
Nemoj zaboraviti da je to napravljeno početkom 60-ih. Današnje mehaničke pumpe toga nemaju,

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Dobro odluči se ..da li treba taj štift biti vani ili ga zabiti unutra i blokirati drotom?

A kaj se tiče brzine kad govorimo o radu motora brzinu možeš spominjati samo o brzini klipa.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Regulator brzine vrtnje, a ne broja okretaja. Analogija s tlakom i pritiskom ulja.

Ak je sve ispravno, sam bude izašel van, a ako ostane unutra, ne bu se nikaj dogodilo, osim više dima i veće potrošnje goriva.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Pratim raspravu, naginjem k jednoj od sukobljenih strana i sa veseljem očekujem rasplet rasprave.
Samo da letva ne za(treba)šteka

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Nema tu pristranosti. Oči ti moraju biti povezane ili na glavu staviti masku za varenje (ne automatsku), a netko ti čita komentare. Onda se odlučuje samo na osnovu argumenata.

• Like
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Koji god od vas dvojice da je u pravu (stra me reč ko ima plusič) kolega Mičko ima gumb stisnut, nije vani kak se jedan čas mislilo.

Ovak izgleda kad je vračen.
Ja, da je moj, bi skinul poklopčić označen strelicama i probal letvu gurnuti (e sad ga jebi, jel napred ili nazad, to bu jedan od sukobljenih pojasnil 🤭 ) nekam-
Možda iskoči sam, a ako ne iskoči potpomogni mu tankim šerafcigerom.

Ivan4911

Član
Tu od
23 Lis 2023
Poruka
38
Isto sve pa smo mislili da je to i stvarno je bila pumpa dosta loša rekao je lik da još kupim i ac i da bi trebalo bit dobro, ali i dalje sve isto

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,755
Jel vrijedi za ovo imati glavu u torbi i trgati vucu i mjenjac i riskirati zivot svoj i ugrozavati druge?

Prilozi

• Screenshot_20231113_194646_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20231113_194646_Samsung Internet.jpg
    20.1 KB · Pregleda: 46

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Evo odgovorio je puknuti,kako to sve složiti na balirku koja nema doboša,diskova,a i ovako je preširoka.ili na naku prikolicu koja nema pakni ili diskova(berač kukuruza)
Ili nečega što se koristi 10 puta godišnje

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,755
Usporedjujes vuceni stroj od tonu ipo sa onim od 8-10 tona.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh