• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
567
Starudija ide ko metak sad. Ne kužim kak je to uopće išlo s tim kamenčićom u lajtungu . Nije mi jasno, iskreno.
Nego, rezervar sam opral iznutra i osušil ali nisam zadovoljan kak izgleda. Ima puno sitnih krhotina, ljuskica i sveg ostalog sranja. Sad sam to sve procijedil kroz gazu pa gas dalje.
I tek sad sam skužil boju nafte. Nekad je onak bolje masna bila, sad nedaj Bože da ti kapne na boju, sve pojede. Ko da joj ulja fali. Ne znam, vjerojatno griješim
1000015475.jpg 1000015463.jpg

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,117
Nosio pumpu na reglažu(rotaciona CAV Lucas),pitao čovjeka za dvotaktol u naftu,i rekao je na 10l nafte ubaciti litru ATFa i miran si nekoliko rezervoara,
2dcl u 50l nafte je prdac u vjetar,tak da prenosim što mi je rekao.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,394
Ne kužim kak je to uopće išlo s tim kamenčićom u lajtungu . Nije mi jasno, iskreno.
Kak nebi išlo, kaj misliš kolko bi trošil da mu je potreban protok kolika je rupa na lajtungu.
Gle ovog, išlo je bez brige, skužil sam kad sam radi nekih drugih potreba lajtung otpajal.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
567
kaj misliš kolko bi trošil
Iskreno, 52jka troši k'o upaljač. Sad ( kad sam kamen izvadil ) bu možda ko dva upaljača :)

Gle ovog
ti stari strojevi su zakon. To ide na kamenje, talog i ostale gluposti jedino je izgleda današnja nafta preagresivna za njih :unsure:
MUHA, koje je tvoje mišljenje za dodavanje dvotaktola u naftu ( i u kojem omjeru ).

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,440
Nosio pumpu na reglažu(rotaciona CAV Lucas),pitao čovjeka za dvotaktol u naftu,i rekao je na 10l nafte ubaciti litru ATFa i miran si nekoliko rezervoara,
2dcl u 50l nafte je prdac u vjetar,tak da prenosim što mi je rekao.
Pročitao sam više puta da preporučuju stavljati ATF ulje u naftu. To mi nikako nejde vu glavu s obzirom da to ulje ima drugu namjenu i nije predviđeno za sagorijevanje kao što je dvotaktol. Valjda znaju nešto više. Ja se i dalje držim dvotaktola, pogotovo ako je sintetički. Možda ni to ne bi trebalo, ali kad su traktori u pitanju ja ne šparam.

Najnoviji postovi

Na vrh