• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
MUHA sa kakvim si se gumicama inače susretao i kako su se pokazale u glavnom kočionom cilindru, neznam dali su problematične, ja sam onako rekao što može bit uzrok u glavnom kočionom cilindru, nebi one trebale bit problem, vjerovatno štangice dirate po mom, no dok da još detalja.
Voli svako dirat štangice a nazna šta sa njima čini.
Prije par dana dovezao mi jedan traktor 5011, da mu sredim u gasu gubi vuču, AC pumpa vukla zrak na gumicu centralnog vijka klipa, i jedan djelić gumice završio i ventilu pumpice. Utvrdim on dirao i sjebao gumicu presjakao je navoj. To riješim probam traktor nije bilo vlasnika, neradi desna kočnica nikako, nazovem ga ipitam šta je i od kada jer sam mu radio kočnice prije 5 godina , kaže masan doboš pa će on rastavljat i rešavat, ali kao kočnica nije nikad bila dobra. Na štangici odvrnut vijak do kraja i papuču stisneš ali one ne dodiruje klip cilindra i samo ide gore dole. Poštelam štangicu oba koče istovremeno i radi razdvajanje super. Došao vlasnik i kaže kao tvrda njemu kočnica ( znaš koliko je tvrda ) on bi da je mekana kao u auta, i onda skontam da je on čačkao a ne da se sama odvnula, a još navodi da nije dobro što kad razdvojiš prvi stisak ide niže papuča, kao to nije bilo tako fabrički.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Npr kad kočim na asfaltu praznim traktorom koči jedan kotač toliko da ga zablokira a drugi se normalno vrti, zanosi u jednu stranu. Pod opterećenjem ne, prikolicom, plugom, rd. Mada se na početku i to dešavalo. Ne blokira recimo ko kod imta da moram u rikverc da oslobodi kotač. To moram kad idem u rikverc nizbrdo. Ili ga do kraja blokira ili jedva da koči. Promijenjeni svi kočioni cilindri.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Dali kad su razdvojene kočnica ili kad su sastavljene jedan nekoči. Kako koče kad razdvojiš pojedinačno na drugi pritisak, desni pa lijevi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
MUHA sa kakvim si se gumicama inače susretao i kako su se pokazale u glavnom kočionom cilindru
U zadnjih deset godina sa nikakvim, to se više ne mjenja kod nas.
Prejeftin je novi kočioni da bi se isplatilo popravljati starog.

@dado6340 kod tebe su kočione lamele.
Pitanje isto, to se događa kad stisneš jednu stranu ili kad kočiš sa spojenim pedalama?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Da lamele su. Sa spojenim pedalama. Sa njim nikad ne kočim sa razdvojenim. Znam da je drukčiji sistem nego na starim zetorima. Ursus ima sistem kočnica sa dobošem kao i zetor, barem jako sličan, i sa njim nikad nije bilo problema sve dok nisam promjenio kočnice. Doboše, pakne, kočione cilindre. Koči i sad dobro ali ne kao prije. Uvijek jedan ulovi prije.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Te lamele su malo zajebane, znaju se poderati utori pa jedna strana malo preskoči pa ranije zakoči.
A i same ploče su loše kvalitete kao ova sa slike nova....

Probaj malo otraga poštelati da ih izjednačiš kolko se da, a ako se neda znaš kaj te čeka.

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Štelal sam već neznam koliko puta. Par puta zakoči kak treba i onda opet po starom. Znam šta me čeka samo nikako mi to doći na red.
I kod mene ista stvar kod kocenja, tesko postelat da oba kotaca love isto, dal se isplati mjenjat izmjenjivac pritiska, kak znati dal on radi dobro ili ne!

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Probaj, mislim da je on oko 300 kuna. Barem sam ga toliko platio prije par godina i svejedno nisam ništa promjenio.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
MUHA, Zaista ti se divim kad prilikom rada ne rešavaš samo kvar popravljajući ga, mijanjajući dijelove, već uvjek tražiš i uzrok kvara i to lijepo objasniš, kako se i zašto dešava. Mnogi se bave popravkama ali ih uzroci kvara neinterseuju, i to se baš ne susreće jer vidim da sve radiš sa ozbiljnim osjaćajem i pristupom. Velika pohvala.

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Znam za to ali ne vjerujem da je to tačno. Taj traktor bi trebao biti jači, negdje sam pročitao da ima čak i nekih 90ks

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Neznam kako je kod ovih većih modela,ali moj 4340 je znači oznaka 43 je oznaka kw motora.znači puta1,36 ispada 58-59 ks,po toj logici bi taj 7340 trebao imati 99 ks,ali mislim da ne ide to tako...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Onda moj 6340 ima 85 konja 🤔. Nejde to tak. 43xx ima 58 konja, 53xx ima 65 konja, 63xx ima 68 konja, 73xx ima 78.
Borislave po tvom je 7340 jači od 9540 a to baš i nije tak. Jest da je to Zetor 🤣 ali nemojmo pretjerivati 🤭

Najnoviji postovi

Na vrh