• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Jučer dignem na Zetoru hidrauliku
Jučer? Vidiš kaj ti je sveta nedela ili krvavi vikend, izgleda da ti je neko kvar namolil 🤭 xd xd xd

do kraja i više se neda spustiti. Vjerojatno nekaj sa razvodnikom. Pretpostavljam da je jedino rješenje skidanje dekla?
Malo se šalim, naj kaj zameriti.
Probaj izlupati otraga gde kopčaš treču točku ili izvaditi van torzionu osovinu da vidiš jel imam kakvih promjena.
Ako nema možeš malo grublje probati pomakivati ručicu za dizanje prema gore dole, ali ne vjerujem da bu kaj pomoglo i da bu trebalo skidati poklopac hidraulika.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ma znam da me to Bog kaznil… 😬
Misliš onu gornju osovinu od 3. točke?
Hidraulik sam podigel prazan, nije ništ zakopčano.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Probaj potuckati, nemaš kaj izgubiti.
I za svaki slučaj ako ne pomogne izvadi torzionu, ona dva vijka ključ 19 sa lijeve ili desne strane pa poklopac skupa sa njom van.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Nema kaj Kristal je to atraktivno napravil, još i onaj zvuk turbine.... nema dalje.
Ali, i IMT nije bil preloš, samo kaj je on to u tišini i bez buke odradil ;)

Ima tome par mjeseci kad sam kolegi rekel da Kristal 16245 zakopča njegova dva đonija i napred bu gural Fiata i nebu to ni osjetil.
A je se uvredil i zafrknul s nosom :hahah:

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Probaj potuckati, nemaš kaj izgubiti.
I za svaki slučaj ako ne pomogne izvadi torzionu, ona dva vijka ključ 19 sa lijeve ili desne strane pa poklopac skupa sa njom van.
Jesi mislil na ove šarafe? Takvi su s jedne i druge strane samo kaj je s druge strane pod njima šteker za struju.
IMG_3361.jpeg
Otkopčal sam 3. točku al ništ se nije desilo.
IMG_3363.jpeg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Tak je, na njih sam mislil. Na prvoj slici tam u stedini se vidi uskočnik. Možeš i njega izvaditi pa onda torzinu sa kontra strane izbiti van ali meni je lakše skinuti ta dva vijka i na taj način ju odzubiti.
Kad ju izvadiš onda buš mogel pomakivati ovaj dio koji si otkopčal i probati jel ima kakve promjene.
Kad bus vračal torzionu treba ju uzubiti na mjesto da razmak između poklopca i onog gore kao čekiča koji upinje u poklopac bude takav kakav je sad.
Nemreš puno fulati jer ako zamaknes za zub razlika je velika, a zub kontra nemreš sastaviti.

Stari

Član
Tu od
20 Stu 2019
Poruka
51
Pozdrav svima, Zetor 4340, jučer normalno radio cijeli dan, došao kući i ugasio traktor a danas neće upaliti, kao da je prilikom gašenja ostao zaglavljen dekontakt (ručica gasa) . ( Upalim ja njega nakon dužeg startovanja ,ali ne prima gas nego se "pati" na skoro nula okretaja. Probao sam ga i šlepati ali sve isto kao i alnaserom . Ručna pumpa za gorivo radi , probao pumpati dok tako nikako radi ali ne pomaže, gasi se.

Stari

Član
Tu od
20 Stu 2019
Poruka
51
Na mojem traktoru pumpa izgleda ovako, ima podmazivanje iz motora

Prilozi

• IMG_20230718_174621.jpg
    IMG_20230718_174621.jpg
    41.4 KB · Pregleda: 23
Posljednje uređivanje od moderatora: