nisam siguran za baš taj model ali sam skidao sa drugih zetora. odšeraviš sve normalno kaj ide. zetori ti imaju kao neki prsten na boš pumpi. taj prsten ima puno malih zuba i jedan veliki. znači nemožeš promašiti.Skidanje boš pumpe, jel to prekomplicirano za mene , nisam mehaničar ali znam otpustiti vijke, jedino me zabrinjava vraćanje nazad, jel može neki savjet oko demontaže i montaže?
Ima kakvih novosti oko pokušaja ili je bil neuspjeh pa sljedi skidanje poklopca?Jesi mislil na ove šarafe? Takvi su s jedne i druge strane samo kaj je s druge strane pod njima šteker za struju.
View attachment 62739
Otkopčal sam 3. točku al ništ se nije desilo.
View attachment 62740
Pozdrav "MUHA", ako sam dobro shvatio torziona osovina se može skinuti bez skidanja poklopca hidraulika, meni curi ( slini) ulje na mjestu obilježenom na slici, znači ako osovinu izvadim van onda mogu zamijeniti O Ringe koje su najvjerojatnije uzrok propuštanja ulja?Tak je, na njih sam mislil. Na prvoj slici tam u stedini se vidi uskočnik. Možeš i njega izvaditi pa onda torzinu sa kontra strane izbiti van ali meni je lakše skinuti ta dva vijka i na taj način ju odzubiti.
Kad ju izvadiš onda buš mogel pomakivati ovaj dio koji si otkopčal i probati jel ima kakve promjene.
Kad bus vračal torzionu treba ju uzubiti na mjesto da razmak između poklopca i onog gore kao čekiča koji upinje u poklopac bude takav kakav je sad.
Nemreš puno fulati jer ako zamaknes za zub razlika je velika, a zub kontra nemreš sastaviti.
A kako je airbox riješio problem?Ulje od volana je prema uputama hidraol, u motoru super 5, ako se i" malo" pomiješaju ne bi trebalo biti neki veliki problem, a usput " bošista" kaže da je do goriva ( plavog dizela) , da ima "nešto" u mom rezervoaru što zbog male tolerancije dijelova boš pumpe ( koje treba pokretati zubna letva) i stvaranja nekog lijepljivog " filma" nakon stajanja dolazi do " zapeknuća" u položaju gašenja pa letva ne može pokrenuti dio ( pri dodavanju gasa)koji otvara dovod goriva u PVP.
Uspel sa ga odljepiti i malo podići al maknuti ga nisam mogel sam. Posudil sam kettenzug pa bum ga probal za gredu skopčati i podići. Da, samo sam poskidal one M12 kaj su okolo, ostalo nisam diral. I crijeva od izvoda su gore ostala.
PS Kak bum znal gde dolaze ručice u odnosu na razvodnik kad one ostaju u deklu?
Ebaj ga, opet se bum poral poslužiti Ursulinim slikama jer Zeksove nemam pojma gde su mi....Pozdrav "MUHA", ako sam dobro shvatio torziona osovina se može skinuti bez skidanja poklopca hidraulika, meni curi ( slini) ulje na mjestu obilježenom na slici, znači ako osovinu izvadim van onda mogu zamijeniti O Ringe koje su najvjerojatnije uzrok propuštanja ulja?