• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Frenki F3

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
376
Vidi mi se transhidrol, je malo izmiješano sa crnim ( pa vizualno vuče na motorno ) ali 99% sam siguran da je od getribe. No, to ne znači da i semering radilice ne slini, ne? Onak, kužiš, sve se to iznutra izmiješalo sa onom zmazanoćom od prije, kak se zamašnjak vrti , sve hiče okolo, pa ne izlazi čisto. U motoru ima ulja kak je i bilo ( zasad ). Ionak ga moram na pol, lamele su zamašćene, nema mi druge. Ciljaš ti na nekaj drugo možda?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,227
Ne, samo razmišljam na glas jel treba kutiju akumulatora i rezervar skidati, ako je na spojničkim osovinama onda treba. I kabinu treba dizati.
Nisam popamtil post tvoj post od subote, ali sam se sad malo vratil unazad pa i meni izgleda da je ulje iz mjenjača. To kaj je crnkasto je zato jer je za sobom ispralo nečistoče pa je potamnelo.

Ali, ako ga je tolko iscurelo za to malo kaj je delal meni smrdi da nebu samo zamjena semeringa dosta. Daj Bog da grešim, ali bumo vidli kad rastaviš.

Struje nemaš puno za otkopčavanje, napred je đek, davač impulsa dve žice, tri na alternatoru, dve (tri) na anlaseru, indikator ulja i senzor temperature. Pol ih je na stopice, tak da, tri minute posla.
Dva lajtunga od goriva, eventualno crijeva vode ako imaš grijanje kabine (a siguran sam da imaš), a servo ne treba ispuštati ulje. Pošto skidaš kutiju akumulatora dostupna su ti one 4 matice na cilindru i samo trkneš jednu sponu van.

I maleni je na pol, a onda tek sljedi posel glavni posel zbog kojeg ide širom.
Biče tu pranja dijelova...

Frenki F3

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
376
meni smrdi da nebu samo zamjena semeringa dosta.
Pretpostavljam da možda misliš na uništeni ležaj zamašnjaka ili igličasti u spojničkoj? Ili nekaj treće ( ako nemam sreće :rolleyes:)
Vrag mater i stare kljusine, budem ga nekak osposobil, treba mi samo za malčer najviše, imam sad mjesec dana još za to riješiti.
Ipak je ta mašina dedek i tak se treba prema njemu ponašati, tj.ne očekivati čudo...svjestan sam toga.

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
282
Jel se čuju zupčanici u getribi samo u 5-oj brzoj?
Moja 52ojka malo zvecka u zadnje vrijeme....

Frenki F3

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
376
Meni, općenito, je ( zasad ) mjenjač / mijenjanje brzina, sjedi 5. Čuju mi se bočni reduktori malo, ( imaju ulja ) al vele zetoraši, koliko vidim po forumu, to je normalno. Ne iskače iz brzina, maaa, za to godište super sve ( zasad )

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,227
Pretpostavljam da možda misliš na uništeni ležaj zamašnjaka ili igličasti u spojničkoj? Ili nekaj treće ( ako nemam sreće :rolleyes:)
Vrag mater i stare kljusine, budem ga nekak osposobil, treba mi samo za malčer najviše, imam sad mjesec dana još za to riješiti.
Ipak je ta mašina dedek i tak se treba prema njemu ponašati, tj.ne očekivati čudo...svjestan sam toga.
Bez panike, možda nije ništ.
Možda je stvarno semering tolko loš, ali puno mi je to ulja za malo rada iscurelo.
Kad rastaviš imal buš osovine vani pa buš ih mogel ogledati i opipati i onda bu se sve videlo.

Najnoviji postovi

Na vrh