Bojim se da taj izvjestaj nece biti realno sagledana situacija u svim segmentima drustva vec slika koju svaki pojedinac formira na temelju datog mu viđenja,,,
Bas me zanima kakav bi izvjestaj bio za lijepu nasu koja nam je najpoznatija, mislim pri tom na razlicitosti od istoka, sjevera, sredisnjeg dijela, Istre pa sve do Dalmacije,,,
kako generalizirati, kako sagledati svaki segment drustva, kako donijeti jedinstveni zakljucak kad je toliko razlicitosti?
pogledajmo primjerice sredisnji dio iliti Zagreb, drzava u drzavi, Slavonija i Podravina Bogom dane a svedene na prosjacki stap, Međimurje kao i Istra cjeline za sebe koje nisu dozvolile unistavanje industrije jer su odavno bile bazirane na malo poduzetnistvo kao i Dalmacija koja je manje vise vezana na turizam,,,
Toliko je razlicitosti kod nas (ali i kod drugih) da je gotovo nemoguce donijeti jedinstveni zakljucak kako se zivi u lijepoj nasoj,,,
Slazem se sa ZJ da je najvise zla doneseno sa zapada, mislim pr tom na sve ono koje je on naveo ali i na raslojavanje drustva i 200 bogatih koji vedre i oblace,,,
Ako netko misli da je Todoric bogom dan i spasitelj ove drzave dao mu Bog da zivi u takvoj drzavi koju ce voditi 200-tinjak takvih,,,
da mi ga je vidjeti samo za nekih 20-30 godina u kakvom to blagostanju zivi,,,
Zelim zavrsiti misao na nacin da nisu nama najveci problem 200 bogatih obitelji vec je najveci problem u nama i u nasem mentalnom sklopu jer blagonaklono gledamo na sve sto se kod nas izdogađalo,,,
Problem je i u moralnim vrijednostima kod pucanstva a koje se najvise promjenilo dominacijom zapada,,,