Sve kao poljoprivreda se neisplati a do slobodnog komada zemlje nemozes ni povecalom jer su ovi veliki u pravo vrijeme(i uz "malu" pripomoc) pozauzimali sve sto je bilo na raspolaganju.
10-ak jutara bi mi doslo samo tako da mogu zaokruzit ciklus proizvodnje,al to je jednostavno nemoguce,bar kod mene.... a i ono sto bi eventualno bilo na raspolaganju od neke bakice i sl. ,pol jutra-jutro ,koje je zapusteno,nemas pravo na poticaj,a platis najam ko da je sve ok... il druga opcija ti radis,ores,sijes,vrsis a vlasnik prijavljuje poticaj i dize lovu??? Jednostavno vise mi se isplati kupit gotovo,onu razlikz koja mi fali ako je godina losija ,nemas skrivenog troska i zajeb.ncije i nemoras mislit hoce susa,led ,poplava...
Takodjer me zivciraju ovi potencijalni kandidati za min. poljoprivrede i sl. udruge koje sad poslje izbora kao nesto pokusavaju ili ce pokusat nesto pa nabrajaju probleme:agro banka,poticaji,agencije,dodjela zemljista(kojeg nema raspolozivog na mom podrucju)... a niko nespominje ono kljucno ,a to je da mogu prodat ono sto sam proizveo i da na tome imam neku zaradu,jer koja je uopce poanta ako je nema ?
Dakle pitanje svih pitanja trziste i mogucnost prodaje proizvedenog... sve ostalo je mlacenje prazne slame... ma j*be mi se i za agro banku i crvena,zelena,narandjasta. placanja dok ja nemogu prodat svoj proizvod i donekle ga naplatit da ima neke racunice..
Svinje koje nemogu prodat ni po 10kn mi leze u svinjaku,prave dodatni trosak,a ja cekam kad ce se slozit nova vlada da odobri isplatu poticaja da mogu "mrdnit"??... o j*bem te matematiko!!!
Izgleda da se jedino kod nas zivi u poljoprivredi od sveg ostalog samo ne od onog sto si proizveo... pa nam zato i je kako je !!!