A moglo bi se i kod nas desit da padne cijena, trenutno zadruga ima oko 140 članova i broj raste, svi sade skoro nekontrolirano tako da se u bliskoj buducnosti moze i ocekivat pad otkupne cijene, al opet sve ovisi i tržistu, meni nebi smeto ni pad cijene jer imam dobru mehanizaciju koja bi bez problema mogla duplo odradivat, a pad cijene bi svaakako one manje odgovorio od sirenja ili bi cak potpuno odustali, di bi mi koji vec imamo neke kvadrate dobro prosli bas zbog uhodanosti, jer troskovi po meni ne rastu proporcionalno s vecim brojem cokota...
Cijena grozda dize i cijenu zemlje u neke nerealne cifre, kod nas u polju se zemlja znaci prazno polje prodaje od 4,5-6 e po kvadratu zavisi i lokaciji na kojoj se nalazi, tako da opet dodes na duze godine za isplatit sve kao i kod tebe di se sve radi sa manjim ciframa a u postotku dode skoro isto, al eto nesto moramo radit, malo vinogradi malo klasicna poljoprivredena po zimi prodaja drva i na kraju dodes na cijelogodisnji posao koji i nije toliko los u mome kraju, tezi je nego bavit se turizmom ali nismo svi za sve, ja prvenstveno volim bit sam svoj gazda i zivit jedan odredeni standard koji sezonci ne mogu, ali sveisto kad god me pitaju kako mi je kazem bjezi od toga nema tu kruha, djelom da se rijesim moguce konkurencije i dijelom jer je to istina ne moze svatko podnijet takav tempo i ljudi s mora opcenito nisu nauceni toliko radit ko kontinentalci, al ne znaci da su lijeni i mislim da smo svakako otvoreniji za promjene od kontinentalaca, nemamom nerealna ocekivanja, al uvijek iskoristimo priliku koja se stvori, dosta pisanja