Krumpironja
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Svi 2010
- Poruka
- 4,085
Kako je krenulo prije ćeš dočekat mirovinu ovdje nego naučit njem hh : hrvatski si usavršio na forumu probaj tako učlani se na D poljo forum haha
Rintaju kod naših lopova po 15 sati na dan, najčešće bauštela za minimalac, meni to ne treba jer imam traženu školu, najprije ću svladati jezik koliko mi treba pa fino 8 sati radim kod švabe, plaća sigurna, mirovinsko i zdravstveno, a ako neće ići uvijek se mogu vratiti na poljoprivredu, treba probati...
Samo se nadajte njemačke i blagostanja,poljaci več odavno rade za 5-6 eura po satu
Znam i ja nekoliko takvih bez centa,ali ne krivnjom poslodavca.Dok smo mi pojedinci jeli konzerve,nedjeljom ne izlazili,oni su ljepo jeli ko ljudi
Tu se ne slažem kaj se tiče hrane.Hrana je u rangu cijene kao i kod nas.Konzerve se moreju jesti ak netko ne zna kuhati ili neće kuhati.Mi smo dnevno radili 10-12sati.Subote nisu bile obavezne ali moja ekipa je radila subote i s tim smo si pokrivali tjedni trošak za hranu.Jeli smo kao ljudi.Jer na konzervi i suhom nemreš dugo funkcionirati.Naravno po restoranima,kladionicama i birtijama niti u Hrvatskoj ne zalazim.Niti da sam htio nisam imao vremena dizanje u 05:00 dolazak u stan 20:00 tuširanje,kuhinja,posprema i spavanac u 23:00.Nedjelja "fraj"onda si lagano pereš veš,čišćenje kombija i generalno čišćenje prostorija di boraviš.Nema tamo mamice,seke a čistačica košta.Tak sam imao raspoređen dan ko u vojsci.Kak sam i reko nije za svakog Njemačka a pogotovo za neradnike i šminkere takvih je puna Hrvatska.A poslodavci to je neka druga tema i kak sam i rekao čim dalje od naših (poštenih)posrednika ako čovjek želi nešto postići.Teži je put ali se isplati.
Kad si dovoljno dugo vani i počinješ razmišljati na stranom jeziku,onda možeš reći da si ga savladao...do tada ništa,samo učenje i mučenje...Ne možeš naučiti jezik dovoljno dobro ako ga praktično ne koristiš. To što tečajevi pužaju, ili se dobiva kroz satove u školi je samo kostur jezika.Tek životiom u zajednici i kontaktom sa ljudima taj kostur možeš pokriti mišičima, a onda ga i obući u jedno pristalo odjelo koje će ti omogućiti izlazak na tržište rada na kojem možeš birati posao koji ti odgovara.