Znam samo da sam prije 3-4 godine rasprodao sve jabuke na kućnom pragu do 11 mjeseca, pretprošle godine nisam znao gdje s njima jer je interes naglo opao, a cijenu ni ništa drugo nisam mijenjao.
Eh kad bi vi jednu kulturu i tjt, cijena varira uglavnom prema dolje od one standardne. Pa ja već 20 godina pušlu luka prodajem po 5kn, a što znaš i sam kakvi su inputi!
Imao sam voćnjak bresaka, vidio sam da to nije za mene jer su one podložne brzom kvarenju i rješio sam se ih.
Nitko ništa ne garantira, ja znam kako dišu ljudi po svojoj prodaji i znam da još ima nade ali im treba kvalitetnu robu podmetnut pravo pod noge ako nejde drukčije. Stati ispred konzuma, bose, bille, kauflanda, plodina i da vidiš prometa.
Odi u konzum i pronjuškaj cijene povrća i voća koje se sad daju proizvest- koliko košta; peršin, mrkva, špinat, list peršina (30kn), jabuke, cijene boli glava
I ti staneš negdje u blizini pločnika i cijenu koja je tebi ono skoro minimum da se pokriješ. Navuće se mušterije na kvalitet kad tad, a one koje ne ko ih j...
A kakav je kvalitet robe koji imaju po akcijskim cijenama; krompir i luk recimo?- jako loša, jer su uvijek pohlepni i idu na veći rod i sorte koje imaju veću rodnost a ne kvalitetu.
Stvar kod mesa i ostalih mliječnih prerađevina je teška to vidimo i sami, ali ajte mi recite u kojoj trgovini ili mesnici lokalnoj ima poštena; kobasica, kulen, kulenova seka, švargl, slanina- NEMA- a cijene boli glava
Sve je to lijepo ali je sad to teško vratit nazad, jer ljudi koji nam to prodaju zarađuju na nama i zaradili su već ogromnu hrpu novaca, a isto tako paše i nekim našim biznismenima.
Za neke ljude je već kasno, roditeljima i djeci je ukusniji sok na razrjeđivanje od 100% soka naranče ili jabuke, takvih je teško vratit, a ima ih puno.