• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adaptacija kombajna , kukuruz - pšenica

zeko

Dobro znana faca
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,658
evo i ja radim adaptaciju za kukuruz i majstor je tu

Posljednje uređivanje:

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
359
Kombajn spreman za žetvu pšenice@2027

Nas dvojica, radnik i ja, znači od početka skidanja limova, otkačivanja grla, skidanja blindi, ispuhivanja iznutra i svih spirala na kombajnu itd do vraćanja svega komplet nazad, limova, struje, štelovanja okretaja za pšenicu, podzmazivanja, itd ukupno posla 2h i 27min 👌🏿
Doslovno je sve išlo van i unutra bez ikakvih problema i muke 😁
Čak nismo ni žurili uopće, tak da dvojica sposobnih mogu bez problema za 3-4h promijenit adaptaciju bez problema :)
Bio sam uvjeren da ne možemo ispod 4h pošto sam u kolovozu dok je radnik bio na moru ja sam promijenio korpu i sve za cca 8-9h (jedino mi susjed došao tad na 10min pomoći da dignemo korpu i ubacimo unutra, jer je poprilično teška i za dvojicu..), iako moglo bi se i to samo odraditi (npr s viličarom).
Tako da ako tko ima strah od ovoga kao što smo mi ‘imali’ prije kupnje kombajna itd nek ne brine, uopće nije tako ‘ogroman’ posao kako se priča i da traje po 2-3dana zamjena korpe i prebacivanja pšenica-kukuruz varijante…

Inače,džabe kad ga ispiriš izvana odlično kad unutar njega bude još troja kolica smeća..

(Ima za vratiti još jedan cilindar od lule, al to čekam dok majstori ne jave da je gotovo..ne kaplje jako, cca pola deci ulja čitav dan kad radi al nek se riješi na vrijeme, al sad je spreman 99% za žetvu)

P.S. 3x više smo se umorili kad smo ju prvi put prošle godine skidali..al tad je trajalo 2dana to sve 😂

IMG_8380.jpeg

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
359
Dobra organizacija je pola posla! A i uvijek smo obojica stalno nešto radili, nije bilo praznog hoda kod nijednog pa je dosta brzo sve rastavljeno i sastavljeno, npr dok sam ja jednu stranu grla šarafo on je drugu, ili dok sam ja prebacivao onaj lim na korpi sa kukuruzne na žitnu korpu on je ispuhivao iz bunkera i špricao mješavinom spirale, sječku itd..
Kakvih sam se sve priča naslušao razgledavajući kombajne i mene počeo iskreno biti strah da je stvarno tako sporo i teško na DF mijenjat korpu. Bio sam i kod par kolega u dvorištu koji su tvrdili da bez 4 čovjeka ne možeš lako promijeniti korpu, al većina je tvrdila da treba minimalno trojica i čitav dan posla. Evo nakon 4x skidanja mogu slobodno reći da to nije apsolutno nikakav problem niti išta teško, i da jedan čovjek može isto sve za jedan dan uraditi :)

Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh