• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adaptacija kombajna , kukuruz - pšenica

zeko

Dobro znana faca
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,658
evo i ja radim adaptaciju za kukuruz i majstor je tu

Posljednje uređivanje:

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
358
Kombajn spreman za žetvu pšenice@2027

Nas dvojica, radnik i ja, znači od početka skidanja limova, otkačivanja grla, skidanja blindi, ispuhivanja iznutra i svih spirala na kombajnu itd do vraćanja svega komplet nazad, limova, struje, štelovanja okretaja za pšenicu, podzmazivanja, itd ukupno posla 2h i 27min 👌🏿
Doslovno je sve išlo van i unutra bez ikakvih problema i muke 😁
Čak nismo ni žurili uopće, tak da dvojica sposobnih mogu bez problema za 3-4h promijenit adaptaciju bez problema :)
Bio sam uvjeren da ne možemo ispod 4h pošto sam u kolovozu dok je radnik bio na moru ja sam promijenio korpu i sve za cca 8-9h (jedino mi susjed došao tad na 10min pomoći da dignemo korpu i ubacimo unutra, jer je poprilično teška i za dvojicu..), iako moglo bi se i to samo odraditi (npr s viličarom).
Tako da ako tko ima strah od ovoga kao što smo mi ‘imali’ prije kupnje kombajna itd nek ne brine, uopće nije tako ‘ogroman’ posao kako se priča i da traje po 2-3dana zamjena korpe i prebacivanja pšenica-kukuruz varijante…

Inače,džabe kad ga ispiriš izvana odlično kad unutar njega bude još troja kolica smeća..

(Ima za vratiti još jedan cilindar od lule, al to čekam dok majstori ne jave da je gotovo..ne kaplje jako, cca pola deci ulja čitav dan kad radi al nek se riješi na vrijeme, al sad je spreman 99% za žetvu)

P.S. 3x više smo se umorili kad smo ju prvi put prošle godine skidali..al tad je trajalo 2dana to sve 😂

IMG_8380.jpeg

Milanzetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,742
I onda kažu dajc problem sporo mijenjanje korpi zbog skidanja grla. Brzo ste to sredili 👍.

Najnoviji postovi

Na vrh