Marko, to ti je po meni ona lagana zajebancija za one koji su nalovili dosta zemlje, a ne bi ju radili nego samo čekali poticaj. Uglavnom u pravilniku stoji da treba ići na nekakov tečaj o mlačenju prazne slame, travnjake velike prirodne vrijednosti nesmiješ kositi prije 01.08., i to bi kao trebao kositi ručno. Znači ja u startu otpadam, jer bi mi krave pocrkale od takvog sijena košenog tek u kolovozu , i to ručno. Pitao sam ja Klaudiju u Varaždinu šta je s tim s obzirom da od 100 arkod parcela na 49 imam nekakvu napomenu, a večinoma su to napomene vezane za naturu 2000, vodozaštitne pojaseve i tvpv. Od 21 livade iz arkoda, sve su pod tvpv. Klaudija mi je odgovorila da niti slučajno ne zapičim plug u neku od tih parcela jer budu u ZG dobili odmah alergiju, a ja kaznu.Za preoravanje takve parcele treba dopuštenje ministarstva zaštite okoliša, ako ti ga daju. Meni bi jedino rješenje za iskoristiti takav novac bilo do kraja okrupniti dva polja koja imam u području prema Slanju, ograditi i pustiti par čoklini da glumi stado na ispaši. Za jedno polje od cca 5 ha sam blizu, fale mi još tri parcele koje su između mojih, dvije bi mogle biti moje do proljeća, a jedna ima gazdaricu koja ne popušta, ima 4 rezi kose, i prije bi ju izgleda nagovorio na "valjanje" po travi nego na prodaju zemlje